Η Έλενα Ελληνιάδη στο Sportal: «Στο ευρωπαϊκό για το καλύτερο δυνατό - Είμαι αισιόδοξη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς»

Η Έλενα Ελληνιάδη στο Sportal: «Στο ευρωπαϊκό για το καλύτερο δυνατό - Είμαι αισιόδοξη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:42 - 05.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 14.08.2024

Η διεθνής περιφερειακή Έλενα Ελληνιάδη μίλησε στο Sportal για την πρόκληση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δήλωσε αισιόδοξη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για την Εθνική πόλο ανδρών.

Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ταξιδέψει στο Αϊντχόφεν και υψηλές προσδοκίες και πολλές ελπίδες διάκρισης.

Το Sportal.gr επικοινώνησε με την Έλενα Ελληνιάδη, διεθνή περιφερειακή, λίγο πριν το πρώτο επίσημο ματς της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση. Η 24χρονη πολίστρια, που αγωνίζεται στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, δήλωσε αισιόδοξη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για την Εθνική πόλο ανδρών.

«Έχουμε κάνει μία πάρα πολύ δυνατή προετοιμασία. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πολύ έτοιμη. Στόχος είναι να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε ότι μέσω αυτού δίνεται μία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά δεν κοιτάμε τόσο μακριά. Πάμε να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο σε αυτό το τουρνουά», σημείωσε αρχικά η Έλενα Ελληνιάδη.

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ξεκινάει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ουγγαρία (5/1), παίζει κόντρα στην Κροατία τη δεύτερη αγωνιστική και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία.

«Είμαστε σε έναν δυνατό όμιλο θα έλεγα. Πρώτα παίζουμε με την Ουγγαρία που αν πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει και για την ψυχολογία μας. Θεωρώ ότι με την Ολλανδία θα είναι μία πρόβα - τζενεράλε πριν τα ημιτελικά», τόνισε στο Sportal η Έλενα Ελληνιάδη.

Η Εθνική πόλο γυναικών είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γεγονός που γεμίζει αυτοπεποίθηση τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου. «Σίγουρα έχουμε κάποια αυτοπεποίθηση, που προκύπτει πιο πολύ από την προετοιμασία που έχουμε κάνει. Ήμασταν σε ένα υψηλό επίπεδο στο προηγούμενο ευρωπαϊκό και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση και καλύτερα», σημείωσε σχετικά η 24χρονη περιφερειακή, που ήταν μέλος της ομάδας που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση του Σπλιτ. 

Σε ερώτηση αν στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο, η Έλενα Ελληνιάδη δεν κρύφτηκε. «Ε ναι! Φυσικά και είναι!», απάντησε η διεθνής περιφερειακή.

«Όπως είπα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, που θα το βάλω στα πλεονεκτήματά μας. Είμαστε μία νεανική ομάδα, οι παίκτριες είμαστε κοντά στην ηλικία. Είμαστε δεμένες μέσα και έξω από το νερό, που παίζει σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα από πέρσι και μεταξύ μας και σα σύνολο. Έχουμε κάποιες παίκτριες που είναι πιο έμπειρες, άλλες είμαστε πιο μικρές αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλή αναλογία για να πετυχαίνουμε τα πράγματα που θέτουμε ως στόχους», τόνισε η Έλενα Ελληνιάδη για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν συνιστά και την επιστροφή της Αλεξάνδρας Ασημάκη στις μεγάλες διοργανώσεις με το σκουφάκι της Εθνικής. Η 35χρονη πολίστρια του Αλίμου είχε ψηφιστεί το 2011 κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη και τον κόσμο, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης εκείνη τη χρονιά. 

«Είναι αρκετά έμπειρη παίκτρια, έχει παίξει πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα, στο υψηλότερο επίπεδο. Η παρουσία της δίνει το κάτι παραπάνω στην Εθνική ομάδα. Την έχουμε καλωσορίσει, θεωρώ ότι έχει ταιριάξει με το σύνολο», επεσήμανε για την επιστροφή της έμπειρης φουνταριστής η Έλενα Ελληνιάδη.

«Θεωρώ ότι η ομάδα είναι πλήρης. Υπάρχει πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ περισσότερο από τις άλλες χρόνιες, που είχαμε και πάλι διοργανώσεις που έδιναν προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είμαστε έτοιμες γι' αυτό και θεωρώ ότι θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο και η πρόκριση θα έρθει. Είμαι πολύ αισιόδοξη γιατί βλέπω ότι η ομάδα πηγαίνει καλά και αποδίδει σε ό,τι της ζητηθεί», σχολίασε η 24χρονη πολίστρια για τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών αγώνων.

Η Έλενα Ελληνιάδη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Αλεξία Καμμένου, που είναι τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών. «Η Αλεξία Καμμένου έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους με τη Βουλιαγμένη. Είναι πολλά χρόνια στον χώρο και είναι πολύ έμπειρη. Ξέρεις πώς να διαχειρίζεται τις αθλήτριές της. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι και γυναίκα, αλλά είναι αρκετά κοντά μας. Ό, τι ζητήσουμε είναι κοντά μας και για να το ακούσει αλλά ακόμη και για να βρει λύση», απάντησε η 24χρονη περιφερειακή.

Κλείνοντας, το Sportal ρώτησε την Έλενα Ελληνιάδη αν οι επιτυχίες της Εθνικής πόλο ανδρών λειτουργούν ως κίνητρο για την αντίστοιχη ομάδα των γυναικών. «Δεν θεωρώ ότι κάποια από εμάς θα το δει κάπως ανταγωνιστικά. Υπάρχει μία καλή «ζήλια» γιατί συνήθως και τα τουρνουά, εκτός από το φετινό ευρωπαϊκό, διεξάγονται μαζί. Έχει τύχει πολλές φορές να βρισκόμαστε και στους αγώνες που δίνει η Εθνική ανδρών και έχει κατακτήσει μετάλλιο. Είναι σίγουρα συγκινητικό και μας δίνει μία έξτρα ώθηση αλλά πιο πολύ είναι θαυμασμός.», σχολίασε η διεθνής περιφερειακή.