Εντυπωσιακός Καραλής με 5,82 στο Fly Athens
i

© Intime

Εντυπωσιακός Καραλής με 5,82 στο Fly Athens

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:56 - 16.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:56 - 16.06.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής σημείωσε 5,82 μέτρα στο Fly Athens επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική του κατάσταση.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens. Ο Έλληνας άλτης, λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό της Ρώμης, σημείωσε 5,82 μέτρα στο μίτινγκ που φιλοξενήθηκε στο Καλλιμάρμαρο. Θυμίζουμε ότι ο αθλητής του Ολυμπιακού ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον Μόντο Ντουπλάντις με άλμα στα 5,87 μέτρα, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη τα 5,52μ., 5,72μ. και 5,82 μέτρα. Στη συνέχεια επέλεξε να τοποθετήσει τον πήχη στα 5,92 μέτρα για να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο στάθηκε άτυχος στην πρώτη του προσπάθεια, όπου ο πήχης αρχικά έμεινε στους στυλοβάτες και έπεσε αφότου ο αθλητής προσγειώθηκε στο στρώμα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή, ένιωθε σιγουριά για τον εαυτό του και έκανε νόημα στον κόσμο πως θα το κάνει στην επόμενη, αφού ήταν έτσι κι αλλιώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια. Ο Εμμανουήλ Καραλής δείχνει να είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας του, λίγες εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέβαλε ο Βέλγος Μπεν Μπροντερς με 5,72 μ. και τρίτος ο Χουανγκ με 5,62 μέτρα. Ο Γιάννης Ρίζος κατέλαβε την ένατη θέση με 5,42 μ. και καλές προσπάθειες στα 5,52 μέτρα.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Χόλι Μπραντσοου με 4,53 και ακολούθησαν Κλενκερ και Σαπελ με 4,43μ., το ίδιο ύψος ξεπέρασε και η Ελένη Πόλακ, που ήταν τέταρτη. Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν έκτη με 4,33 μέτρα.

Τις προσπάθειες των αθλητών παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα μαζί με τον Υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο. Τη διοργάνωση παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, οι ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας, ο άλλοτε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Χρήστος Παπανικολάου, που μάλιστα χάρισε στον Καραλή το πρωτοσέλιδο από εφημερίδα της εποχής και βραβεύτηκε από τους διοργανωτές. Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους Γιώργο Πομάσκι και Λάμπρο Παπακώστα.