«Βοήθεια, δεν μπορώ να ανασάνω»: Ο Εμμανουήλ Καραλής ποζάρει με τα μετάλλια που κατέκτησε φέτος

Ο Εμμανουήλ Καραλής

i

© Instagram/manolo

«Βοήθεια, δεν μπορώ να ανασάνω»: Ο Εμμανουήλ Καραλής ποζάρει με τα μετάλλια που κατέκτησε φέτος

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:27 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 18.09.2024

Με μία ευρηματική ανάρτηση στο instagram, ο Εμμανουήλ Καραλής ρίχνει τους τίτλους τέλους στη φετινή σεζόν.

Το 2024 θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Εμμανουήλ Καραλή. Ο Έλληνας αθλητής είχε μία γεμάτη σεζόν με εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης, το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Πέρα από το γεγονός ότι ανέβηκε στο βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις φέτος, ο Εμμανουήλ Καραλής βρήκε και τρομερά άλμα επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του πρόοδο. Ο Έλληνας αθλητής, που προπονείται με τον πατέρα του Χάρη, έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ (5,92) στο αγώνισμα το οποίο είχε ο Κώστας Φιλιππίδης και το οποίο βελτίωσε άλλες δύο φορές.

Στη Σιλεσία ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας άλτης που πέρασε τα έξι μέτρα γράφοντας και πάλι ιστορία. «Βοήθεια, δεν μπορώ να ανασάνω! Χωρίς αμφιβολία η καλύτερη σεζόν της ζωής μου (μέχρι τώρα)

Παγκόσμιο ✅

Ευρωπαϊκό ✅

Ολυμπιακοί ✅

Έξι μέτρα ✅», ανέφερε ο Εμμανουήλ Καραλής στον λογαριασμό του στο instagram.

Καραλής: «Όσα πέρασα με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα!»

Αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής συγκλόνισε τους πάντες με τις δηλώσεις του. Ο Έλληνας, χάλκινος Ολυμπιονίκης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή του και που τον έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Τώρα που ηρέμησα λίγο σκέφτομαι όσα έχω περάσει ως αθλητής και ως άνθρωπος. Την κατάθλιψη, τον ρατσισμό, τους τραυματισμούς. Όλα αυτά με έκαναν αυτό που είμαι τώρα. Ένας δυνατός άνθρωπος, ένας χάλκινος Ολυμπιονίκης», σημείωσε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής.

«Είμαι 24 χρονών. Αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά, είναι να πιστεύουν στα όνειρά τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολος αυτός ο κόσμος, αλλά με επιμονή και με υπομονή, με πίστη στον εαυτό σου, θα κάνεις πράγματα.

Θέλω να ευχαριστιέμαι τον αγώνα, θέλω να μπαίνω με την καρδιά μου και με την ψυχή μου. Ήθελα ένα μετάλλιο, το είχα πει στην οικογένειά μου. Το πίστευα και όταν βλέπεις γύρω σου τους ανθρώπους σου να πιστεύουν σε εσένα, όλα γίνονται αληθινά. Τα κατάφερα, έβαλα τα κλάματα με τους γονείς μου, τους ευχαρίστησα για την πίστη και για την ενέργεια που μου έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν το έχω καταλάβει ακόμα, δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει, μόλις πάω στο Ολυμπιακό Χωριό θα μου το δώσουν να το καταλάβω», συμπλήρωσε ο Έλληνας αθλητής.