Τρομερός Καραλής: Δεύτερος στην Ευρώπη με ατομικό ρεκόρ!
i

© Intime

Τρομερός Καραλής: Δεύτερος στην Ευρώπη με ατομικό ρεκόρ!

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:16 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:56 - 13.06.2024

Ο απίθανος Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης με άλμα στα 5,87 μέτρα σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε έναν τρομερό αγώνα στον τελικό του άλματος επι κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο με άλμα στα 5,87 μέτρα σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει ικανός για κάτι καλό και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας άλτης έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης πέρσι και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου πριν από λίγους μήνες,

Ο Έλληνας αθλητής του Χάρη Καραλή ξεκίνησε τον τελικό από τα 5,50 μέτρα, ύψος που πέρασε με την πρώτη. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής της Γλασκόβης στον κλειστό στίβο είχε δύο ακόμη άψογα άλματα στα 5,65 και τα 5,75 μέτρα δείχνοντας έτοιμος για μεγάλο αγώνα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5,82 μέτρα και μπήκε στο γκρουπ των αθλητών που θα πάλευαν για ένα μετάλλιο. Αυτό ήταν και το ύψος που ξεκαθάρισε λίγο πολύ τον τελικό αφού πέντε επικοντιστές το πέρασαν και συνέχισαν στον τελικό.

Ο Καραλής, όμως, κρατούσε κι άλλο καλό άλμα για τα 5,87 μέτρα. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με την πρώτη σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής πάλεψε μέχρι τέλους για το χρυσό μετάλλιο, αλλά βρήκε απέναντί του τον... ανίκητο Μόντο Ντουπλάντις. Ο Σουηδός, παγκόσμιος ρέκορντμαν ήταν αλάνθαστος μέχρι τα 6,02 μέτρα εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Εμμανουήλ Καραλής δοκίμασε άλμα πάνω από τα έξι μέτρα (έχοντας μία αποτυχημένη σε 5,92 και τα 5,97 μέτρα), αλλά απέτυχε και ολοκλήρωσε τον τελικό.

Ο Ντουπλάντις πέρασε με επιτυχία και τα 6,10 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια βελτιώνοντας το δικό του ρεκόρ αγώνων, που είχε σημειώσει πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο. Ο Σουηδός χρυσός Ολυμπιονίκης επιχείρησε και στα 6,25 μέτρα για νέο παγκόσμιο ρεκόρ αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.