Το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ βελτίωσε ο Εμμανουήλ Καραλής κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Σε εκπληκτική κατάσταση είναι ο Εμμανουήλ Καραλής έναν περίπου μήνα πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Έλληνας άλτης πέρασε με επιτυχία 5,93 μέτρα βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.
Ο άλτης του Χάρη Καραλή σημείωσε 5,92 μέτρα κάνοντας δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο Κώστας Φιλιππίδης.
Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του στο πανελλήνιο πρωταθλήμα από τα 5,40 μέτρα ύψος που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στη Ρώμη συνέχεια περνώντας με την πρώτη το 5,62 μέτρα και το 5,72 μέτρα.
Οι υπόλοιποι αθλητές δεν τα κατάφεραν κι έτσι ο Καραλής επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,93 μέτρα, ύψος που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο Έλληνας άλτης, που είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, δείχνει ικανός για ακόμη καλύτερα άλματα στο Παρίσι.
Πρωτιές για Εμμανουηλίδου και Γκούσιν – Συγκλονιστικός τελικός στα 400 μ. γυναικών
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και η Τατιάνα Γκούσιν πήραν τη νίκη στα 100 μ. και το ύψος αντίστοιχα, ενώ στα 400 μ. γυναικών και στο 100άρι των ανδρών έσπασαν καρδιές με την Λαντβιγέ Ζυλάλι και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να κατακτούν τους παρθενικούς πανελλήνιους τίτλους τους.
Ο αντίθετος άνεμος (0.7) δυσκόλεψε τις προσπάθειες των κοριτσιών στα 100 μέτρα. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με χρόνο 11.40, αφήνοντας πίσω της την Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής) που σημείωσε 11.56 και την Άρτεμις Αναστασίου του ΠΑΟ (11.65), που έμεινε πίσω στα πρώτα μέτρα και πάλεψε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τέταρτη ήταν η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) με 11.68.
«Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο. Δεν “πήγαινα” καθόλου τώρα το απόγευμα. Κρατάω τη νίκη και τους βαθμούς για το ράνκινγκ. Πάω για καλή επίδοση στα 200 μ. αρκεί να μην έχει αυτήν την.. κουφόβραση, την υγρασία και τον κόντρα άνεμο» είπε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.
Ύψος γυναικών
Η Τατιάνα Γκούσιν επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική της κατάσταση και πήρε τη νίκη στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1.87, ενώ στη συνέχεια δοκίμασε χωρίς επιτυχία στο 1.89. Η πρωταθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς έχει φέτος 1.94 και θεωρείται σίγουρη για το Παρίσι.
Η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), πέρασε το 1.85 και έπειτα δοκίμασε μία φορά στο 1.87 και δύο στο 1.89 για να εξασφαλίσει το Ολυμπιακό εισιτήριο, αλλά δεν τα κατάφερε και θα πρέπει να περιμένει για να δει αν θα ταξιδέψει στο Παρίσι.
Τρίτη ήταν η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) με 1.77, ισοφάριση του ατομικού της ρεκόρ, ύψος που πέρασε και η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης).
100 μ. ανδρών
Πρώτος πανελλήνιο τίτλος για τον 22χρονο Νίκο Παναγιωτόπουλο (ΓΣ ΄Άθλος Κερατσινίου Δραπετσώνας), που σήκωσε ψηλά το χέρι του τερματίζοντας, με χρόνο 10.45 και άνεμο -0.6.
Τον ακολούθησε ο σπεσιαλίστας των 200 μ., Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου) με 10.47, ενώ ο κυρίαρχος των τελευταίων χρόνων στην απόσταση, Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν τρίτος με 10.56.
400 μ. γυναικών
Συγκλονιστικός τελικός με την πρωτιά να κρίνεται στα τελευταία μέτρα και τη νέα γενιά να δείχνει τα… δόντια της. Η Λαντβιγέ Ζυλάλι (Πανιώνιος ΓΣΣ) μπήκε με διαφορά πρώτη στην ευθεία, αλλά σταδιακά η Λάουρα Ζενέγια (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και η Αναστασία Ράπτη (ΑΓΣ Ιωαννίνων) έφτασαν σχεδόν δίπλα της. Η 23χρονη αθλήτρια του Πανιωνίου άντεξε και πήρε τη νίκη με 53.87, η Ζενέγια έγραψε 53.96 και η Ράπτη 54.02, όλες τους νέα ατομικά ρεκόρ.