Έπος: Νοτιοκορεάτης σκέιτερ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο - Τελικά ήρθε δεύτερος και τώρα θα μπει στρατό (vid)

Έπος: Νοτιοκορεάτης σκέιτερ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο - Τελικά ήρθε δεύτερος και τώρα θα μπει στρατό (vid)

Κώστας Τσιακλής • 20:24 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Νοτιοκορεάτης σκέιτερ θεώρησε πως πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς αγώνες όμως τελικά ήρθε δεύτερος και θα πρέπει να καταταγεί στο στρατό.

Ένα απίθανο σκηνικό έλαβε χώρα στους Ασιατικούς αγώνες. Ο Νοτιοκορεάτης σκέιτερ, Γιούνγκ Χέολ-Γον, πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο ωστόσο τελικά έχασε και πλέον καλείται να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ο Χέολ-Γον αγωνίστηκε λοιπόν στον αγώνα σκυταλοδρομίας 3000 μέτρων στο ρόλερ σκέιτινγκ και θεώρησε πως είναι ο νικητής της κούρσας και πανηγύρισε με το που πέρασε τη γραμμή τερματισμού. Τελικά ο Νοτιοκορεάτης είδε από τον πίνακα του γηπέδου ότι έχασε για κλάσματα του δευτερολέπτου από τον Χουάνγκ Γιου-Λιν του Ταϊβάν (τέσσερα λεπτά και 5.702 δευτερόλεπτα ο Χέολ-Γον, τέσσερα λεπτά και 5.692 δευτερόλεπτα ο Γιουν-Λιν).

Όπως ήταν λογικό ο Χέολ-Γον ήταν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και μετά το τέλος της κούρσας δήλωσε τα εξής: «Έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος. Δεν έφτασα με φουλ σπριντ στον τερματισμό. Έριξα την ταχύτητα μου πολύ σύντομα. Λυπάμαι πολύ».

Από την άλλη ο Γιουν-Λιν χαρακτήρισε τη νίκη του ως θαύμα αφού και αυτός νόμιζε πως είχε νικήσει ο αντίπαλος του. «Πραγματικά απογοητεύτηκα νομίζοντας ότι έπεσα λίγο κοντά, αλλά η οθόνη έδειξε ότι κέρδισα με διαφορά 0,01 δευτερολέπτων. Ήταν ένα θαύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέραν από την απώλεια του χρυσού μεταλλίου, ο Χέολ-Γον και ο συμπαίκτης του Τσόι Ιν-Χο θα δεχτούν ακόμα ένα πλήγμα αφού θα πρέπει να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Αν οι δύο τους ήταν νικητές στους Ασιατικούς αγώνες τότε θα είχαν το προνόμιο να απαλλαχθούν από το στρατό. Πλέον όπως κάθε πολίτης της Νότιας Κορέας μεταξύ 18 και 28 ετών θα πρέπει να φορέσουν τα χακί για τουλάχιστον 18 μήνες. Η στρατιωτική τους θητεία μπορεί να φτάσει και στα δύο χρόνια.

Tags: