Ερασιτεχνική ΑΕΚ για Ξηροκώστα: «Αδερφέ μας, Νικόλα, δεν θα ξεχαστείς ποτέ…»

Ερασιτεχνική ΑΕΚ για Ξηροκώστα: «Αδερφέ μας, Νικόλα, δεν θα ξεχαστείς ποτέ…»

Sportal newsroom 15:40 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 12.08.2024

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του Νίκου Ξηροκώστα.

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ μετά την απώλεια του Νίκου Ξηροκώστα. Ο οπαδός της Ένωσης, που την ακολουθούσε παντού αν και ήταν καθηλωμένος σε αμαξίδιο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών μετά από μάχη με την επάρατη νόσο.

Η ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Νίκου Ξηροκώστα. Όπως αναφέρεται σχετικά, ο εκλιπών έγραψε τη δική του ιστορία στο οπαδικό κίνημα.

«Θρήνος και ανείπωτη θλίψη κατακλύζουν την Ενωσίτικη οικογένεια για την απώλεια του εμβληματικού Νίκου Ξηροκώστα.

Η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τη μεγάλη απώλεια ενός ανθρώπου που ενσάρκωνε όλα τα ιδανικά και τα «πιστεύω» του Συλλόγου μας. Πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, πάντα στο πλευρό όλων των τμημάτων, πάντα δίπλα σε κάθε αθλητή που φόραγε τον Δικέφαλο Αετό, ο Νίκος έγραψε τη δική του ιστορία στο οπαδικό κίνημα. Ακόμα και μετά το θλιβερό γεγονός του σοβαρού τραυματισμού του, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΚ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αδερφέ μας Νικόλα, δεν θα ξεχαστείς ποτέ…

Καλό ταξίδι αγωνιστή της ζωής και της ΑΕΚ μας… Καλό ταξίδι Νικόλα…», αναφέρει η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Η κηδεία του Νίκου Ξηροκώστα θα γίνει την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα για την Μυρτώ. Μάλιστα έξω από την εκκλησία θα υπάρχει και κουτί που θα συγκεντρωθούν χρήματα.

Ο Νίκος Ξηροκώστας καθηλώθηκε σε αμαξίδιο όταν στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική της σεζόν 1995-96 (10/9/95), υποχώρησε ένα κιγκλίδωμα από το βάρος των οπαδών της Ένωσης που είχαν στοιβαχτεί σε μία γωνία της εξέδρας. Αυτό είναι ως αποτέλεσμα ο 21χρονος τότε οπαδός να τραυματιστεί σοβαρά στη σπονδυλική στήλη από το μεγάλο βάρος που είχε πέσει στο σώμα του.