Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Βρανόπουλου για την προεδρία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου όχι μόνο δεν στέφθηκε από επιτυχία, αλλά είναι πιθανό να επιφέρει μία σειρά απρόβλεπτων εξελίξεων στον Ερασιτέχνη τις επόμενες ημέρες. Το Sportal.gr αναλύει τα δεδομένα, μετά τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ηχηρό ράπισμα δέχτηκε η μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στις αρχαιρεσίες της Κυριακής (27/4). Ο Δημήτρης Βρανόπουλος, στις 1.089 καταμετρημένες ψήφους, έλαβε 498 σταυρούς προτίμησης, λιγότερους από τον θριαμβευτή της διαδικασίας Νίκο Κοκκινάκη (564) και λίγους περισσότερους από πέντε υποψήφια μέλη βάσει αποτελεσμάτων. Ο λόγος για τους Βασίλη Σταθοκωστόπουλο (491), Ιάκωβο Γιακουμεττή (477), Δημήτρη Κατσίρη (475), Βαρβάρα Ευαγγελίδη (474) και Σταύρο Παναγιωτόπουλο (444).
Προφανώς, εφόσον είναι ο μοναδικός υποψήφιος, εξελέγη, μια και χρειαζόταν a priori μία ψήφο για να το επιτύχει. Ωστόσο, από τα έξι υποψήφια μέλη, τα οποία, δημοσίως, στήριξε και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία στο πλευρό του, μόλις, τα τρία βρέθηκαν σε εκλόγιμες θέσεις. Ο λόγος για τους Βασίλη Σταθοκωστόπουλο (491), Βασίλη Μπακολίτσα (410) και Τάνια Βρανοπούλου (379). Μάλιστα, η υποψηφιότητα του Γιάννη Αλαφούζου, Προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καταποντίστηκε, συγκεντρώνοντας, μόλις 295 ψήφους.
)
18:41 - 28.04.2025
Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Πρόεδρος με... ήττα ο Βρανόπουλος, εκτός ΔΣ ο Αλαφούζος
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής (27/4) έκανε γνωστά, με ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Βρανόπουλος, ως μοναδικός υποψήφιος, με το μπλοκ του, όμως, να συντρίβεται. Δέκατος σε ψήφους και εκτός Διοικητικού Συμβουλίου κατέληξε ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.
Τα αποτελέσματα αφορούν ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, το οποίο ψήφισε δια ζώσης στο Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», και τις επιστολές ψήφους. Σε μία συμμετοχή χαμηλή, πάντως, μια και συμμετείχαν 1.089 μέλη σε σχέση με το εκλογικό σώμα που δημοσιοποίησε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και αποτελούνταν από 5.242 μέλη με δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή, περίπου, το 1/5...
Συντριπτικό αποτέλεσμα εναντίον του Βρανόπουλου
Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Δημήτρης Βρανόπουλος, στα ΜΜΕ που τον φιλοξένησαν, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εφόσον η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν απαρτίζεται, κυρίως, από μέλη που τον στήριξαν στη διαδικασία. Με τα δεδομένα που καταγράψαμε, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ μόνο ο ίδιος και τρία στελέχη του θα συμμετέχουν. Δηλαδή θα είναι Πρόεδρος ενός ΔΣ, με 4-5 εις βάρος του...
Αυτή είναι η μία παράμετρος, που, δίχως ο ίδιος να έχει τοποθετηθεί εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος, φούντωσε τις φήμες παραίτησής του. Η δεύτερη αφορά τις ψήφους που ο ίδιος έλαβε. Είναι λιγότερες από το πρώτο, σε σταυρούς, υποψήφιο μέλος Νίκο Κοκκινάκη που εκλέγεται και δεν βρίσκεται στο δικό του πλευρό. Δεν είναι δόκιμη, ίσως, η λέξη «αντιπολίτευση». Ωστόσο, ο κ. Κοκκινάκης, μαζί με τους κ.κ. Γιακουμεττή, Κατσίρη, Παναγιωτόπουλο και την κ. Ευαγγελίδη έχουν τελείως διαφορετική οπτική γωνία σε μία σειρά ζητημάτων του Αθλητικού Ομίλου, όπως το γηπεδικό. Και είναι προφανές ότι ο Δημήτρης Βρανόπουλος, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν θα μπορεί να διοικήσει με εις βάρος του αναλογία στο ΔΣ.
Με βάση τα νούμερα που είναι, πλέον, επίσημα, τα αποτελέσματα αποτελούν μεγάλη αποδοκιμασία και για τον ίδιο τον Βρανόπουλο. Για αυτό και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν, μάλλον, σίγουρη η παραίτησή του μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων. Επειδή, όμως, εξελίσσεται μία σειρά ζυμώσεων, ας μην θεωρηθεί τίποτα δεδομένο και ας γίνει μία απλή καταγραφή γεγονότων και όχι πιθανών εξελίξεων μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.