Ράπτης: «Στόχος η πρόκριση στους 16 του Ευρωβόλεϊ»
i

© ΕΟΠΕ

Ράπτης: «Στόχος η πρόκριση στους 16 του Ευρωβόλεϊ»

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:33 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 14.08.2024

Την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχει στόχο η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Ράπτη.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών. Η Εθνική ομάδα συμμετέχει στον τέταρτο όμιλο, του Τελ Αβίβ μαζί με το Ισραήλ, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Πορτογαλία.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΟΠΕ, ο Αλέξανδρος Ράπτης έθεσε ως στόχο την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Ο Έλληνας ακραίος, που φέτος θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα με την Πουατιέ, επιστρέφει στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μετά από απουσία ενός χρόνου.

Στη συνέντευξή του, ο Αλέξανδρος Ράπτης αναφέρθηκε στην οργάνωση που υπάρχει στην προετοιμασία της Εθνικής που βοηθάει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να μένουν συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στον αγωνιστικό χώρο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι από τις κορυφαίες προετοιμασίες που έχει πάρει μέρος.

«Είναι μία πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Χρόνο με το χρόνο οι προετοιμασίες μας αναβαθμίζονται όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, την οργάνωση. Μέσω αυτών ανεβαίνουν και οι Εθνικές ομάδες και το βόλεϊ. Από τις καλύτερες προετοιμασίες που έχω βιώσει. Υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των παικτών, του σταφ και της διοίκησης. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να έχει στο μυαλό του μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι όλα οργανωμένα και εμείς σκεφτόμαστε μόνο το βόλεϊ», σχολίασε ο Αλέξανδρος Ράπτης για τη προετοιμασία που γίνεται υπό τις οδηγίες του Ντάντε Μπονιφάντε, ενώ αναφέρθηκε και στον όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ισραήλ.

«Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αυτός είναι ο στόχος. Έχω συμμετάσχει σε άλλα δύο ευρωπαϊκά, στο πρώτο είχαμε προκριθεί, στο δεύτερο όχι. Βλέποντας την ομάδα, υπάρχουν ψημένοι παίκτες και οι νέοι έχουν δίψα, πράγμα πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Έλληνας ακραίος.

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών θα δώσει τρία διαδοχικά φιλικά με την Ελβετία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» το διάστημα 3-5 Αυγούστου με κοινή ώρα έναρξης τις 18:00.