Η Ουγγαρία αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό του πόλο με απίθανο buzzer beater!

Η Ουγγαρία αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό του πόλο με απίθανο buzzer beater!

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:36 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Απίθανη νίκη των Μαγυάρων κόντρα στην Ισπανία.

Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φουκουόκα. Οι Μαγυάροι, χάλκινοι Ολυμπιονίκες στο Τόκιο, επιβλήθηκαν με 12-11 της Ισπανίας στον ημιτελικό, σε έναν αγώνα με συναρπαστική εξέλιξη.

Η Ισπανία είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Ωστόσο, οι παίκτες του Ζολτ Βάργκα δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Ισπανοί, μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων. Η Ουγγαρία ισοφάρισε και πήρε τη νίκη με ένα απίθανο γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς αφού η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του τερματοφύλακα Αγκίρε. Οι διαιτητές έλεγξαν τη φάση μέσω του βίντεο και μέτρησαν το γκολ αφού η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη νοητή γραμμή του τέρματος.

Η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας επιστρέφει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το 2017 και τη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Τότε, είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο από την Κροατία. Το τελευταίο χρυσό μετάλλιο των Μαγυάρων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 2013 στη διοργάνωση της Βαρκελώνης.

Η Εθνική πόλο ανδρών της Ουγγαρίας είναι μία παγκόσμια υπερδύναμη. Η χώρα έχει τρομερή παράδοση στις πισίνες έχοντας κατακτήσει 16 μετάλλια σε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων, 9 εκ των οποίων είναι χρυσά. Η Ουγγαρία έχει κατακτήσει 11 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ανεβαίνοντας τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, οι Μαγυάροι μετρούν 13 χρυσά και 25 μετάλλια συνολικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών νίκησε δύο φορές την Ουγγαρία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στην πορεία της μέχρι τον τελικό. Ο μεγάλος αγώνας της Εθνικής πόλο με την Ουγγαρία θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.