Η Σερβία αντίπαλος της Ελλάδας στα ημιτελικά
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Η Σερβία αντίπαλος της Ελλάδας στα ημιτελικά

Πηνελόπη Παπαδήμου 11:49 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 14.08.2024

Η Σερβία επιβλήθηκε με 15-14 της Ιταλίας στα πέναλτι και θα αναμετρηθεί με την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Σερβία θα είναι αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Η ομάδα του Ούρος Στεφάνοβιτς επιβλήθηκε με 15-14 της Ιταλίας στα πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει τη «γαλανόλευκη». Σημειώνεται ότι η Ελλάδα προκρίθηκε στα ημιτελικά μετά τη νίκη της με 10-9 κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Ο ημιτελικός της Φουκουόκα θα είναι μία επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 13-10 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το πρώτο της ιστορίας της σε επίπεδο Ολυμπιακών αγώνων. 

Η Σερβία, όμως, δεν είναι η ίδια ομάδα αφού η γενιά του Φιλίποβιτς, του Πγιέτλοβιτς, του Πρλαΐνοβιτς αποσύρθηκε. Όπως και να έχει, πάντως, παραμένει πάντα μία τεράστια δύναμη στον χώρο του πόλο.

Ο προημιτελικός της Ιταλίας με τη Σερβία ήταν ένα τεράστιο ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια φάνηκε να ελέγχει το ματς, με τον Ούμποβιτς να κάνει το 11-11 στο φινάλε και να στέλνει το ματς στα πέναλτι. Στη «ρώσικη» ρουλέτα, ο Ιταλός Νταμόντε αστόχησε με το σκορ να μένει 3-3. Ο Ράσοβιτς εκτέλεσε το κρίσιμο πέναλτι και έστειλε τη Σερβία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στη φάση των ομίλων, η Σερβία ηττήθηκε με 16-14 από την Ισπανία νίκησε με 30-5 τη Ν. Αφρική και επιβλήθηκε με 17-15 του Μαυροβουνίου καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον τέταρτο όμιλο. Στον χιαστί αγώνα για την πρόκριση στην οκτάδα, η Σερβία επικράτησε με 16-10 της Ιαπωνίας. 

Ο ημιτελικός της Εθνικής ομάδας ανδρών με τη Σερβία θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.