Η ΟΧΕ αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής χάντμπολ στο Παγκόσμιο του 2025
i

© Intime

Η ΟΧΕ αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής χάντμπολ στο Παγκόσμιο του 2025

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:52 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 29.05.2024

Η ΟΧΕ θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες συμμετοχής της Εθνικής ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού κατέθεσε αίτημα για εξασφάλιση wild card.

Εκτός τελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος έμεινε η Εθνική χάντμπολ ανδρών. Η Ελλάδα ηττήθηκε 31-25 από την Ολλανδία στη ρεβάνς των μπαράζ πρόκρισης και αποχαιρέτησε το όνειρο συμμετοχής στην τελική φάσης μίας ακόμη διοργάνωσης μετά την παρθενική πρόκριση στα τελικά του Euro. Η Ελλάδα είχε ελπίδες μετά το 31-27 του πρώτου αγώνα στην Κοζάνη.

Ωστόσο, η ΟΧΕ θέλει να εξαντλήσεις τις όποιες πιθανότητες έχει η «γαλανόλευκη» προκειμένου να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης. Η ομοσπονδία κατέθεσε αίτηση για εξασφάλιση μίας εκ των δύο wild card που θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία.

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με σημερινή (15/5) επιστολή της στη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ και τον Πρόεδρό της Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν, αιτήθηκε wild card για τη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν λίγα 24ωρα αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Ολλανδία στα μπαράζ της διοργάνωσης, αλλά μπορεί να βρεθεί στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου χάντμπολ που θα διεξαχθεί σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία, το διάστημα 14 Ιανουαρίου- 2 Φεβρουαρίου 2025.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει προβλέψει δύο Wild Cards για τη συμπλήρωση των 32 χωρών που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, καθώς 30 εισιτήρια έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τις Ηπειρωτικές Ομοσπονδίες.

H OXE στο έγγραφο της στην ΙHF επισημαίνει τη μεγάλη πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ τα τελευταία χρόνια, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της και την πρόκριση της Εθνικής Νέων και της Εθνικής Εφήβων μετά από δεκαετίες στα αντίστοιχα EURO 2024 που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Επιπλέον η Ελλάδα διοργάνωσε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών, Εφήβων- Νεανίδων Beach Handball του 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (Κ21) του 2023 στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Γερμανία.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει αλλάξει επίπεδο και η Ομοσπονδία δείχνει έμπρακτα τη βούληση της να αναπτύξει και να εξελίξει το άθλημα στη χώρα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της ΟΧΕ.

Η Εθνική ανδρών έχει πολλές ελπίδες να εξασφαλίσει τη wild card και να βρεθεί στα τελικά του παγκοσμίου πρωτάθλημα. Η Ελλάδα θα «παλέψει» με τη Σερβία, την Ελβετία και τα Νησιά Φερόε για τις κάρτες ελευθέρας.

Η διαρκής άνοδος του ελληνικού χάντμπολ σε συνδυασμό με την καλή συνεργασίας που είχε η ΟΧΕ με την παγκόσμια ομοσπονδία κάνει την ελληνική πλευρά να ελπίζει. Εφόσον η Εθνική ομάδα εξασφαλίσει wild card, τότε η Εθνική ανδρών θα παίξει για δεύτερη φορά στην ιστορία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2005 και τη διοργάνωση της Τυνησίας.