Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Euro Cup
i

© Intime

Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Euro Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:07 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 30.09.2024

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών ομάδων έγινε η κλήρωση των ομίλων του Euro Cup.

Οι ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους του στους ομίλους του Euro Cup. Το ελληνικό πόλο συμμετέχει στη φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τέσσερις συλλόγους, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα.

Ο Απόλλων Σμύρνης κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με την Μπρέσια, τη Γιουγκ και τη Στραμπούρ. Στον δεύτερο όμιλο προέκυψε ελληνικός «εμφύλιος» αφού ο Πανιώνιος και η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσουν την Ορτίτζια και τη Βαζούτας.

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον τέταρτο όμιλο και θα παίξει με τη Σάμπατς, την Μπαρτσελόνα και την Χόνβεντ. Οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου και η τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Η Προ Ρέκο, μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο που θυμίζει αρκετά Champions League αφού εκτός από την ιταλική ομάδα κληρώθηκαν οι Σόλνοκ, Μλάντοστ και Ντούισμπουργκ.

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στα νοκ άουτ, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλά ματς τις οκτώ ομάδες, που θα αποκλειστούν από τη φάση των ομίλων του Champions League. Στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Euro Cup Ανδρών

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπρέσια (Ιταλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Στρασμπούρ (Γαλλία), ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Ορτίτζια (Ιταλία), Βαζούτας (Ουγγαρία), ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο (Ιταλία), Ζόλνοκι (Ουγγαρία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία).

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Σάμπατς (Σερβία), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Χόνβεντ (Ουγγαρία).

Θυμίζουμε ότι η Βουλιαγμένη προκρίθηκε ως δεύτερη του τρίτου προκριματικού ομίλου πίσω από την Μπαρτσελόνα. Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν δεύτερος στον τέταρτο προκριματικό όμιλο πίσω από τη Μλάντοστ. Ο Πανιώνιος κατέλαβε τη δεύτερη θέση του πέμπτου προκριματικού ομίλου πίσω από τη Σόλνοκ. Οι αγώνες του πέμπτου ομίλου έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πέμπτο προκριματικό όμιλο, όπου πρώτη ήταν η Γιουγκ. Στα προκριματικά του Euro Cup συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ αλλά τερμάτισε στην τρίτη θέση του έκτου προκριματικού ομίλου και αποκλείστηκε.