Χάακ: «Σημαντικό το ματς με την Ελλάδα για την κατάταξη στον όμιλο»

Χάακ: «Σημαντικό το ματς με την Ελλάδα για την κατάταξη στον όμιλο»

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:56 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 14.08.2024

Η διαγώνια της Εθνικής βόλεϊ γυναικών της Σουηδίας, Ισαμπέλα Χάακ σημείωσε σε δηλώσεις της το πόσο σημαντικό είναι για την κατάταξη του τρίτου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το ματς με την Ελλάδα.

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον τρίτο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών η Σουηδία. Η ομάδα του Γιούκα Λέχτονεν υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ.

Η Σουηδία είναι επόμενη αντίπαλος της Εθνικής βόλεϊ γυναικών, σε έναν αγώνα που θα κρίνει πολλά στην κατάταξη του τρίτου ομίλου. Αυτό τόνισε και το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Σουηδίας, Ισαμπέλα Χάακ.

Η διαγώνια, που σημείωσε στον αγώνα με την Τουρκία 12 πόντους, μίλησε στην κάμερα της ΕΟΠΕ για τον αγώνα του Σαββάτου. Η Χάακ χαρακτήρισε το ματς πολύ σημαντικό για την κατάταξη στον όμιλο.

«Το αυριανό ματς είναι πολύ σημαντικό για την τελική κατάταξη στον όμιλο. Σήμερα ήταν πολύ δύσκολο αλλά και συνάμα διασκεδαστικό να παίζεις κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα όπως η Τουρκία. Για 1.5 σετ παίξαμε καλά, όχι όμως στη συνέχεια, ωστόσο περιμένω με ανυπομονησία το αυριανό ματς», είπε η Σουηδέζα διαγώνια.

Η Χάακ ρωτήθηκε και αν η ομάδα της μπορεί να επαναλάβει την πορεία του 2021 όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε εκείνο το σημείο, ο Ντανιέλε Σανταρέλι προπονητής της Εθνικής Τουρκίας και της Ιμόκο Κονελιάνο - στην οποία παίζει η Χάακ - μπούκαρε στη μικτή ζώνη.

Κι αφού αρχικά άρχισε τις γκριμάτσες για να την κάνει να γελάσει, έσπευσε να αγκαλιάσει την αθλήτρια από τη Σουηδία.

«Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι σήμερα έκανα καλή τακτική πάνω της… Ξέρω ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα, αλλά είναι μικρή ακόμη», είπε ξεσπώντας σε γέλια ο Ιταλός τεχνικός. «Η Μπέλα είναι απίστευτη αθλήτρια, ένας από τους καλύτερους ανθρώπους και ειλικρινά δεν θέλω να παίζω εναντίον της. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε τη συνέντευξη σας», συμπλήρωσε ο Ντανιέλε Σανταρέλι.

«Δεν την ξέρουμε καλά την Ελλάδα… Ξέρουμε κάποιες αθλήτριες αλλά δεν έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια ως αντίπαλοι. Θα τη δούμε το βράδυ στο βίντεο, είδαμε λίγο από το χθεσινό ματς, αλλά το βασικό είναι να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας και θα δούμε πως ακριβώς θα μας αντιμετωπίσει και η Ελλάδα», είπε η Χάακ σε ερώτηση για την Εθνικής Ελλάδας.