Έσπασε τα κοντέρ: Ο Λεόν σέρβιρε με ταχύτητα 138 χιλιόμετρα την ώρα! (vid)

Έσπασε τα κοντέρ: Ο Λεόν σέρβιρε με ταχύτητα 138 χιλιόμετρα την ώρα! (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:06 - 06.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 14.08.2024

Το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε σερβίς ισοφάρισε ο Γουιλφρέντο Λεόν στον αγώνα της Πολωνίας με τη Δανία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ.

Δεν σταματά πουθενά ο Γουιλφρέντο Λεόν. Ο Πολωνός - κουβανικής καταγωγής - ακραίος έγραψε για ακόμη μία φορά το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας.

Στο πρώτο σετ του αγώνα της Πολωνίας με τη Δανία στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Λεόν πήγε στη γραμμή του σερβίς και έστειλε την μπάλα με ταχύτητα 138 χιλιόμετρα την ώρα στο αντίπαλο τερέν. Φυσικά, το χτύπημα του Λεόν ήταν άσος, ο μοναδικός που κατέγραψε στη στατιστική του ο 30χρονος παίκτης.

Για την ιστορία, η Πολωνία νίκησε με 3-0 τη Δανία και παραμένει αήττητη στον όμιλο έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η ομάδα του Νίκολα Γκρίμπιτς είναι φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου σε αυτή τη διοργάνωση. Μην ξεχνάμε ότι οι Πολωνοί είναι εν ενεργεία παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Ο Λεόν ισοφάρισε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Το σερβίς του Πολωνού είχε φτάσει τα 138 χιλιόμετρα την ώρα στον αγώνα της Περούτζια με την Τρεντίνο στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Λεόν θεωρείται από τους πιο θεαματικούς παίκτες βόλεϊ στον κόσμο. Ο ύψος 2,02 μέτρων ακραίος γεννήθηκε το 1993 στην πόλη Σαντιάγο της Κούβας. Αγωνίστηκε σε συλλόγους της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής μέχρι το 2013.

Ο πρώτος του σταθμός στην Ευρώπη ήταν η Ζενίτ Καζάν με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων το Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερις διαδοχικές χρονιές. Αγωνίστηκε ακόμη στην Αλ Ραγιάν προτού «μετακομίσει» στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Περούτζια στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal για το Mundobasket 2023 και τον Ιτούδη: «Είμαι ντόμπρος, όταν δε με σέβονται αποχωρώ - Θέμα προπονητή όσα έγιναν στην Εθνική» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:57 - 06.09.2023

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο Sportal για το Mundobasket 2023 και τον Ιτούδη: «Είμαι ντόμπρος, όταν δε με σέβονται αποχωρώ - Θέμα προπονητή όσα έγιναν στην Εθνική» (vid)

«Ρουκέτες» του Δημήτρη Αγραβάνη στο Sportal. Θεωρεί υπεύθυνο τον Δημήτρη Ιτούδη για τις πολλές απουσίες της Εθνικής ομάδας, αναφέρεται στον Παναθηναϊκό, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το νέο του εκπρόσωπο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Ο Λεόν πολιτογραφήθηκε Πολωνός το 2015 και έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα της χώρας το 2019. Με την Πολωνία κατέκτησε μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του 2019 στην Ιαπωνία και δύο χάλκινα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2019 και του 2021.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον αγώνα της Πολωνίας με τη Σερβία για το Volleyball Nations League, ο Λεόν πέτυχε 13 άσους. Σε εκείνο το ματς οι Πολωνοί νίκησαν με 3-1 σετ.