Γιούκα Λέχτονεν: «Προβλέπω αγώνα 5 σετ με την Ελλάδα»

Γιούκα Λέχτονεν: «Προβλέπω αγώνα 5 σετ με την Ελλάδα»

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:36 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Εθνικής βόλεϊ γυναικών της Σουηδίας σε δηλώσεις του πρόβλεψε ότι η ομάδα θα παίξει αγώνα πέντε σετ με την Ελλάδα.

Ένα μεγάλο ντέρμπι προβλέπει για τον αγώνα της Εθνικής Σουηδίας με την Ελλάδα ο Γιούκα Λέχτονεν. Ο άλλοτε κεντρικός του Άρη και εκλέκτορας της Εθνικής Σουηδίας μίλησε στην κάμερα της ΕΟΠΕ για τον αγώνα των δύο ομάδων το Σάββατο.

Η ομάδα του Λέχτονεν ηττήθηκε στην πρεμιέρα της στον τρίτο όμιλο από την Τουρκία. Όπως τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Σουηδίας, το τουρνουά για την ομάδα του ξεκινάει με τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι η Εθνική του Γιουνούς Οτσάλ ξεκίνησε την υποχρεώσεις της με ήττα με 3-0 σετ από τη Γερμανία.

Ο Φινλανδός προπονητής, σημείωσε ότι περιμένει ένα μεγάλο ντέρμπι που θα κριθεί στα πέντε σετ. Ο πρώην κεντρικός του Άρη μίλησε και για την εμπειρία που είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Από πλευράς σημαντικότητας αποτελέσματος σίγουρα το Ευρωβόλεϊ ξεκινά και για εμάς αύριο με τον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα. Είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τους δύο», είπε ο κ. Λεχτόνεν που εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του στο ματς με την Τουρκία: «Είμαι ικανοποιημένος από το πώς στάθηκαν τα κορίτσια στον αγώνα, αλλά ήταν το πρώτο παιχνίδι και σίγουρα έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε».

Όσον αφορά το ματς με την Ελλάδα, ο προπονητής της Σουηδίας είπε ότι «έχετε μια πολύ καλή ομάδα και περιμένω αγώνα των πέντε σετ».

Ο Φινλανδός προπονητής ρωτήθηκε και για την ελληνική του εμπειρία με τη φανέλα του Άρη τη σεζόν 2008-2009 και απάντησε «καλησπέρα» (η ελληνική λέξη που θυμόταν) συμπλήρωσε με χαμόγελο: «Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Είχα λατρέψει τους οπαδούς, ενώ είχαμε και μια πολύ καλή ομάδα».