Στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό

Στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:20 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 08.06.2024

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκλεισε θέση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Συνεπής σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού αποδείχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα αθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης το 2016 στο άλμα επί κοντώ προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης.

Δύο άλματα ήταν αρκετά για την Κατερίνα Στεφανίδη, που δείχνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Η αθλήτρια από το βοηθητικό ακόμη της εγκατάστασης είχε αποφασίσει με τον προπονητή της Μίτσελ Κριέρ, πως θα μπουν στον αγώνα στα 4,50 μ. ύψος που όπως αποδείχθηκε ήταν και αυτό που έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε το συγκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. Η επίδοση αυτή ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει τη Δευτέρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετράει τέσσερα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο και το ασημένιο το 2014 στη Ζυρίχη και το 2022 στο Μόναχο.

Αρκετά αγχωμένη, αλλά και αποφασισμένη μπήκε στο Ολίμπικο η Ελένη Πόλακ, που έχοντας ως εφόδιο το 4,60 μ. πριν λίγες ημέρες στη Σμύρνη ξεπέρασε το 4,40 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να υπερβεί τα 4,50 μ., ύψος που θα της έδινε εισιτήριο για τον τελικό. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 4,40 μ. και κατέλαβε την 20η θέση. Η νεαρή πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και 4,25 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,40 μ. και έπειτα δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,50 μέτρα. Η νεαρή ταξίδεψε στη Ρώμη με 4,50 μέτρα.

Εκτός διοργάνωσης τέθηκε η χάλκινη της προηγούμενης διοργάνωσης Τίνα Σούτει, που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.