Κακή επιθετικά και εκτός ημιτελικών η Εθνική ανδρών
i

© Intime

Κακή επιθετικά και εκτός ημιτελικών η Εθνική ανδρών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:37 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 14.08.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 13-8 από την Κροατία και έμεινε εκτός ημιτελικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.

Την κακή επιθετικά εμφάνισή της στον προημιτελικό με την Κροατία πλήρωσε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 13-8 και δεν μπόρεσε να προκριθεί στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πέτυχε μόλις δύο γκολ στο τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κακή της απόδοση στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο, δεν επέτρεψαν στη «γαλανόλευκη» να διεκδικήσει κάτι καλό στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χάρκοβ στο ξεκίνημα του αγώνα. Ένα γκολ του Κάκαρη από τη θέση του φουνταριστού και ένα τέρμα του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω έφεραν την Ελλάδα σε θέση οδηγού, 6:19 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Φάτοβιτς ισοφάρισε για τους Κροάτες και ο Γενηδουνιάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Ο Μάρινιτς - Κράγκιτς με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 3-3 της πρώτης περιόδου.

Ο Καλογερόπουλος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 3-4 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ένα τέρμα του Μάρινιτς - Κράγκιτς και ένα του Βουκίτσεβιτς έφεραν την Κροατία στο 5-4 αλλά ο Αργυρόπουλος - Κανακάκης διαμόρφωσε το 5-5 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ένα γκολ του Παπαναστασίου στην κόντρα διαμόρφωσαν το 5-6 της δεύτερης περιόδου.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε καταστροφικά για την Ελλάδα. Η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ χάνοντας αρκετές ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Τούτσακ πέτυχε τέσσερα γκολ και έφτασε στο 9-6 του τρίτου οκταλέπτου.

Το σερί των Κροατών συνεχίστηκε και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Η ομάδα του Τούτσακ έφτασε στο 13-6 με γκολ του Μπούριτς στον παίκτη παραπάνω, 3:30 πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Παπαναστασίου στην κόντρα έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί της Εθνικής βάζοντας γκολ για τη «γαλανόλευκη» μετά από 15,5 λεπτά. Ωστόσο, ήταν πια αργά... Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 13-8

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-0, 4-2.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπιλιάκα, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς 2, Ζουβέλα, Μάρινιτς Κράγκιτς 4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Αλαφραγκάκης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.