Ελλαδάρα για μεγάλα πράγματα, έριξε στο καναβάτσο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία
i

© Intime

Ελλαδάρα για μεγάλα πράγματα, έριξε στο καναβάτσο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:10 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 14.08.2024

Ιδανική πρεμιέρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο έκανε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, που επιβλήθηκε 10-8 της Ουγγαρίας στο ξεκίνημα του τρίτου ομίλου.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών μπορεί να ονειρεύεται την εκπλήρωση ενός ακόμη στόχου σε μεγάλη διοργάνωση. Η Ελλάδα επικράτησε με 10-8 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου και βάζει πλήρη για την κατάληψη της πρώτης θέσης. 

Η «γαλανόλευκη» έπιασε πολύ καλή απόδοση και το σκορ θα μπορούσε να είναι υψηλότερο αν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν έχαναν τόσες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω. Η Ουγγαρία, που κατέβηκε στο ευρωπαϊκό με αρκετά νεανικό ρόστερ, κυνηγούσε διαρκώς στο σκορ μετά το αρχικό 1-0 με τον Τατράι. 

Ο επόμενος αγώνας της Ελλάδας είναι κόντρα στην Ιταλία. Το ματς θα γίνει το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία είχε πολλά νεύρα και μπόλικο... ξύλο!

Η Ουγγαρία άνοιξε το σκορ με τον Τατράι στην κόντρα, 5:16 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Ελλάδα έφερε την κατάσταση στα ίσα με τον Νικολαΐδη στον παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αργυρόπουλου - Κανακάκη ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Δείτε εδώ πώς κάλυψε το Sportal την αναμέτρηση μέσω του live blog

Στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έφτασε στο 1-3 με τον Κάκαρη μετά από ωραία προσπάθεια του Έλληνα φουνταριστού. Ο Νάγκι με τέρμα στον παίκτη παραπάνω μείωσε στο γκολ αλλά ο Βλαχόπουλος έφερε την Ελλάδα και πάλι στο +2 για το 2-4, πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο Τατράι μείωσε και πάλι στο γκολ και στη συνέχεια ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 3-5 του δεύτερου οκτάλεπτου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν γκραν γκινιόλ. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ έχασε και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Κάκαρης έδωσε λύση για την Ελλάδα για το 4-6 και το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να κρατάει το προβάδισμα με 6-7.

Στην τέταρτη περίοδο, η Ελλάδα κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έφτασε στο 7-10 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φουντούλη και ο Φέκετε διαμόρφωσε απλά το τελικό σκορ.