Χάλκινο μετάλλιο η Δεσπολλάρη στα 800 μέτρα στο ευρωπαϊκό Κ23

Χάλκινο μετάλλιο η Δεσπολλάρη στα 800 μέτρα στο ευρωπαϊκό Κ23

Sportal newsroom 22:05 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 14.08.2024

Η Γεωργία Δεσπολλάρη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Εντυπωσιακή κούρσα έκανε η Γεωργία Δεσπολλάρη στα 800 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία.

Η Δεσπολλάρη από τα πρώτα μέτρα της κούρσας έδειξε πως μπήκε για να διεκδικήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα πρώτα 200 μέτρα, η Ελληνίδα αθλήτρια ηγήθηκε της κούρσας, αλλά ακόμη κι όταν άρχισε να χάνει έδαφος στα 500 μέτρα δεν έχασε την ψυχραιμία της.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου λίγο πριν τον τερματισμό ήταν στην έκτη θέση. Στη συνέχεια άρχισε ανεβάζει ρυθμό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η Δεσπολλάρη ήταν η νεότερη αθλήτρια του τελικού.

Το σημερινό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στην ιστορία του αγωνίσματος και το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η προηγούμενη καλύτερη ελληνική παρουσία στο αγώνισμα στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν η έκτη θέση της Έλενας Φιλάνδρα το 2005 στο Έρφουρτ. Αυτό ήταν το 31ο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δεσπολλάρη είχε κάνει εντυπωσιακή κούρσα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδα πριν από μερικές εβδομάδες. Η Δέσποινα Δεσπολλάρη παίζει και ποδόσφαιρο στην ομάδα του Παναθηναϊκού. «Ναι και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μου αρέσει. Ωστόσο δεν κάνω στίβο για το ποδόσφαιρο, κάνω πρωταθλητισμό στο στίβο και αυτό φάνηκε στις επιδόσεις. Κάνω στίβο εδώ και έξι χρόνια», είχε πει σχετικά.