Γιαννιώτης: «Αγαπώ το κολύμπι, είναι η ζωή μου»
i

© IMAGO / Fotoarena

Γιαννιώτης: «Αγαπώ το κολύμπι, είναι η ζωή μου»

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:41 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:41 - 29.09.2024

Με μία τρομερή ανάρτηση στο facebook, ο Σπύρος Γιαννιώτης εξήγησε τη σχέση του με την κολύμβηση, που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή του.

Όταν μιλάμε για τον Σπύρο Γιαννιώτη δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο πρώην κολυμβητής συνέδεσε το όνομά του με το άθλημα στην Ελλάδα και αναδείχθηκε σε θρύλο.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης με μία ανάρτηση στο facebook εξήγησε τη σχέση του με την κολύμβηση. Όπως εξήγησε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ανοιχτή θάλασσα το κολύμπι είναι η ζωή του και εξέφρασε τη χαρά του που μπορεί να προσφέρει από άλλο πόστο στην ομοσπονδία.

«Πολλοί με ρωτούν αν κολυμπάω ακόμα, αν αγωνίζομαι, αν συνεχίζω τις προπονήσεις όπως παλιά. Αν μπαίνω στη θάλασσα και κολυμπάω Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, που λέει ο λόγος! Χαχα!

Καταλαβαίνω ότι αυτό που έκανα στον αθλητισμό είναι κάτι ξεχωριστό και ίσως αρκετά μοναδικό. Ο κόσμος με θυμάται, και όσο περνούν τα χρόνια, με ταυτίζει με την ιδιότητα του Αθλητή.

Συχνά κάνω χιούμορ και λέω ότι ούτε για βουτιά δεν μπαίνω, αλλά η αλήθεια είναι πως αγαπώ το κολύμπι. Ειδικά το κολύμπι στη θάλασσα, όπου μπορώ να κάθομαι για ώρες. Όχι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γιατί με κάνει να νιώθω ελεύθερος.

Μπορεί να μην είμαι πλέον Αθλητής που κυνηγά μεγάλες επιδόσεις, όμως το κολύμπι είναι αγάπη από παιδί και δεν θα μπορούσα να μην βρω τρόπο να παραμείνω κοντά του, βοηθώντας με τις γνώσεις και την εμπειρία μου.

Ο πιο αδικημένος παίκτης στην ιστορία του NBA πάει στα δικαστήρια εταιρία παραγωγής για το... Lost Dance που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!
NBA

11:30 - 29.09.2024

Ο πιο αδικημένος παίκτης στην ιστορία του NBA πάει στα δικαστήρια εταιρία παραγωγής για το... Lost Dance που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Το 1992 επειδή... τόλμησε να εκφράσει πολιτική άποψη, ο Γκρεγκ Χότζες αν και πρωταθλητής με τους Σικάγο Μπουλς δεν βρήκε ποτέ ξανά συμβόλαιο στο NBA. Στα 66 του χρόνια η αδικία της ζωής τον επισκέπτεται ξανά, αλλά δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι απλά...

Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια με εμπιστεύθηκαν να αναλάβω το Open Water στην ομοσπονδία και μπορώ να κάνω αυτό που αγαπώ, συνδυάζοντάς το με ουσιαστική προσφορά. Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω τόσες επιτυχίες στις ηλικιακές κατηγορίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, τη συνεχή συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς από το 2008 και μετά, την εξέλιξη νέων προπονητών στο Open Water με επιτυχία, καθώς και την αύξηση της συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις κατηγορίες Masters.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το sport είναι η ζωή μου. Από παιδί αυτό έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω από οποιοδήποτε πόστο!», ανέφερε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο facebook.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης έγραψε τη δική του ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ο πρώην κολυμβητής, που διέπρεψε με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, ξεκίνησε από την πισίνα για να μεταπηδήσει στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έλαβε μέρος σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων και αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανοιχτή θάλασσα. Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του πρώην κολυμβητή δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που ήταν και ο τελευταίος στην καριέρα του.