Στην οκτάδα του Feeder της Τσεχίας ο Σγουρόπουλος

Στην οκτάδα του Feeder της Τσεχίας ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος ξεπέρασε κινέζικο εμπόδιο και προκρίθηκε στην οκτάδα του World Table Tennis Feeder στην Τσεχία.

Εντυπωσιάζει ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο World Table Tennis Feeder της Τσεχίας και κάνει πολύ δυναμική είσοδο στη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε εμπόδιο από την παγκοσμίως κυρίαρχη Κίνα και συγκεκριμένα τα 2ο φαβορί του απλού στο Όλομουτς και μπήκε στα προημιτελικά.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος θριάμβευσε με 3-1 σετ απέναντι τον Γουέν Ρουιμπό και πλέον δείχνει ικανός για το καλύτερο. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη του απέναντι σε Κινέζο πρωταθλητή και βεβαίως σημειώνεται σαν ένα ακόμα παράσημο στην καριέρα του!

Νωρίτερα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος νίκησε με το ευρύ 3-0 σετ τον πολύ αξιόλογο Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ και μπήκε στη 16άδα. Ο 24χρονος πινγκπονγκίστας ήταν σταθερός από την αρχή, πέρασε την τακτική του και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Ρουιμπό είναι αυτή τη βδομάδα στο νούμερο 97 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών. Στον διεθνή πίνακα της κατηγορίας Under 17 φιγουράρει στο νούμερο 2 και στην Under 19 στο νούμερο 5. Ο Ρουιμπό επίσης, είναι ο σημερινός δευτεραθλητής κόσμου στο απλό εφήβων. Δεν βρίσκεται βεβαίως, στην πρώτη σειρά των Κινέζων παγκόσμιων πρωταθλητών και Ολυμπιονικών, όμως είναι σταθερά ανερχόμενος κι έχει σημειώσει ήδη σπουδαία αποτελέσματα και σε επίπεδο ανδρών. Κινέζος θα είναι ο αντίπαλος και στον δρόμο για την 4άδα! Στα προημιτελικά ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών κατηγοριών αντιμετωπίζει το Σάββατο 24/08, στις 18:45, τον Ζενγκ Μπεϊσούν.

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 243 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) άρχισε ως αουτσάιντερ, αλλά είχε το δυνατό ηθικό, που πρώτα απ’ όλα απαιτείτο για να κυνηγήσει την έκπληξη. Έχασε το 1ο σετ προσπαθώντας να «βρει» το παιχνίδι του Κινέζου, τον οποίο συνάντησε πρώτη φορά, ωστόσο δεν πτοήθηκε στιγμή και με την τεχνική καθοδήγηση του πατέρα του και παλιού διεθνή αθλητή, Νίκου, έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και υπενθύμισε ότι έχει τον… τρόπο του σε μεγάλα ματς!

To 2023 ο Γουέν Ρουιμπό ήταν στα ημιτελικά του απλού ανδρών στο WTT Feeder της Μπανγκόκ, ενώ προέρχεται από επιτυχίες σε αντίστοιχα τουρνουά μικρών ηλικιών το ίδιο έτος. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ήταν φιναλίστ του τελικού στο απλό. Στο Youth Star Contender της Ντόχα, καθώς και στο Youth Contender της Μπανγκόκ κατέκτησε την 1η θέση στο ίδιο αγώνισμα.