Πρόκριση στον 2ο γύρο του WTT Feeder Τσεχίας για τον Σγουρόπουλο

Πρόκριση στον 2ο γύρο του WTT Feeder Τσεχίας για τον Σγουρόπουλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:23 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 23.08.2024

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Την πρόκριση στον 2ο γύρο του απλού ανδρών, στο World Table Tennis Feeder της Τσεχίας, εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στο τουρνουά, που ξεκίνησε την Τετάρτη στο Όλομουτς, ξεπέρασε στα τρία σετ τον νεαρό δυνατό Τσέχο Ράντιμ Μόραβεκ για να μπει στους «32» του αγωνίσματος και να συνεχίσει την προσπάθειά του για καλό πλασάρισμα.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος θα πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι σε έναν ακόμα Τσέχο, τον αθλητή της εθνικής ομάδας ανδρών της χώρας Πάβελ Σίρουτσεκ και επιδιώκει την είσοδο στη 16άδα. Στο πρώτο για τα ελληνικά χρώματα διεθνές τουρνουά της σεζόν 2024-2025 αγωνίστηκε και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στις «64» είχε αμφίρροπη αναμέτρηση με τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Είχε ρυθμό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και αποκλείστηκε με 3-0 σετ.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή 25/08, περιλαμβάνουν όλα τα ατομικά αγωνίσματα, απλά οι πρωταθλητές μας είναι μόνο στο απλό.

Ο Σγουρόπουλος μπήκε καλά στο παιχνίδι κόντρα στον αριστερόχειρα Μόραβεκ, όμως με μικρή ανατροπή βρέθηκε πίσω 8-5. Αντέδρασε εξαιρετικά κι αφού έφτασε στο σετ μπολ με πέντε πόντους στη σειρά επικράτησε οριακά. Κλειστό ήταν και το 2ο σετ και το πήρε στην παράταση κι αφού έσωσε σετ πόιντ του 20άχρονου Τσέχου. Βέβαια, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης δεν έχασε στιγμή τον έλεγχο του ματς, στο 3ο σετ υπερείχε ξεκάθαρα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (11-9, 15-13, 11-6).

Λίγο νωρίτερα, επίσης για τον γύρο των «64», ο Πάβελ Σίρουτσεκ νίκησε τον Γερμανό Σεντρίκ Μέισνερ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο. Παρεμπιπτόντως, ο Τσέχος έχει συνεργαστεί για χρόνια με τον Παναγιώτη Γκιώνη στην πρωταθλήτρια Πολωνίας Μπογκόρια Γκρότζισκ. Ο Σγουρόπουλος αντιμετωπίζει τον Σίρουτσεκ στις 17:35 ώρα Ελλάδας (16:35 τοπική). Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 2 και θα έχει απευθείας μετάδοση από το κανάλι της WTT στο youtube.

Στην έναρξη της δεύτερης ημέρας στο Feeder του Όλομουτς, αγωνίστηκε η Παπαδημητρίου. Για τον 1ο γύρο του απλού έδωσε ισορροπημένο ματς με την (πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό από την παρουσία της στον Παναθηναϊκό) Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Κάμφθηκε με 3-0 σετ, ωστόσο το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Χαρακτηριστικό ότι και τα τρία σετ έληξαν με οριακή διαφορά. Στο 2ο σετ η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών προηγήθηκε 6-3, ενώ είχε σετ μπολ με 10-9 στο 3ο σετ (9-11, 9-11, 10-12).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!