Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Γιουγκ και έχασε την πρωτιά του ομίλου
i

© Γραφείο Τύπου ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Γιουγκ και έχασε την πρωτιά του ομίλου

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:36 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 29.09.2024

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 17-15 από τη Γιουγκ στον τελευταίο του αγώνα στον έκτο προκριματικό όμιλο του Euro Cup.

Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον έκτο προκριματικό όμιλο του Euro Cup. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη ηττήθηκε 17-15 από τη Γιουγκ, κάτοχο του τροπαίου.

Θυμίζουμε ότι το τριφύλλι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση μετά τη νίκη του κόντρα στην Παΐ Ντε Νασασιόν το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τέρμα του Ράσοβιτς στην κόντρα, στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η Γιουγκ ισοφάρισε με τον Πάβλιτς αλλά το τριφύλλι πήρε και πάλι το προβάδισμα με γκολ του Παπανικολάου στον παίκτη παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (4-2) με τέρμα του Αλβέρτη. Η κροατική ομάδα μείωσε σε 4-3, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζούβελα.

Η Γιουγκ έκανε την ανατροπή και πήρε τα ηνία του αγώνα με γκολ του Μοζάρα και του Καμπάνας. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έφερε και πάλι την κατάσταση υπέρ του με δύο διαδοχικά γκολ του Ράσοβιτς για το 6-5 του δεύτερου οκταλέπτου.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη προηγήθηκε πάλι με δύο γκολ (7-5) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράσοβιτς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Γιουγκ μείωσε με τον Ζούβελα αλλά ο Παναθηναϊκός έβρισκε τον τρόπο να κρατάει το προβάδισμα σε ένα γεμάτο οκτάλεπτο όπου σημειώθηκαν 12 γκολ συνολικά. Ο Γεωργαράς διαμόρφωσε το 12-11 της τρίτης περιόδου 19 δεύτερα πριν το τέλος.

Η κροατική ομάδα έκανε την ολική ανατροπή στο τέταρτο οκτάλεπτο. Η Γιουγκ προηγήθηκε 16-13 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζούβελα τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Αγκόρτσα αλλά η ομάδα της Κροατίας έφτασε στο 17-14 με τον Μπούριτς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ράσοβιτς διαμόρφωσε το 17-15, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Πού θα χτυπήσουν οι «αιώνιοι» και τι σκέφτονται οι Άταμαν και Μπαρτζώκας!

Πού θα χτυπήσουν οι «αιώνιοι» και τι σκέφτονται οι Άταμαν και Μπαρτζώκας!

Ο Κώστας Σωτηρίου καταγράφει τα όποια συμπεράσματα για την εικόνα των «αιωνίων» στην Ρόδο και επιχειρεί να μπει στο μυαλό των δύο προπονητών λίγες ώρες πριν από τον Τελικό του Σούπερ Καπ στο «σμαραγδένιο νησί».

ΓΙΟΥΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17-15

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 6-6, 6-3

Γιουγκ (Κόμπετσακ): Πόπαντιτς, Μπουρντελέζ, Τζέρκοβιτς Μπ. 1, Γέρκοβιτς, Γιόκοβιτς 1, Πάβλιτς 1, Καμπάνας 2, Μοζάρα 2, Πρκότσα, Μπούριτς 2, Έρτσεγκ 1, Ζούβελα 7, Γιούρισιτς

Παναθηναϊκός (Μάζης): Ριστίσεβιτς, Πορτοκάλης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου 2, Γεωργαράς 3, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Σκλήρας, Αγκόρτσας 1, Ράσοβιτς 6, Ασβέστης