Κι όμως ο Γιουσέιν Μπολτ... χάνει: Αυτός είναι ο μοναδικός αγώνας που δεν κατάφερε να περάσει αντίπαλο (vid)

Κι όμως ο Γιουσέιν Μπολτ... χάνει: Αυτός είναι ο μοναδικός αγώνας που δεν κατάφερε να περάσει αντίπαλο (vid)

Sportal newsroom 19:04 - 11.08.2024

Ο Γιουσέιν Μπολτ μπορεί να έχει αποσυρθεί από τον στίβο αλλά ακόμα τραβάει τα βλέμματα του κόσμου.

Ο Γιουσέιν Μπολτ μπορεί να έχει αποσυρθεί από τον στίβο, αλλά το όνομά του παραμένει... θρύλος. Και ιδιαίτερα τις μέρες που υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες, πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για τον Τζαμαϊκανό σούπερ σταρ των 100 και 200 μέτρων, που όταν αγωνιζόταν απλά... έψαχνες ποιος θα βγει δεύτερος. Η πρωτιά ήταν δική του.

Ο Μπολτ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων από το 2008, όταν σημείωσε χρόνο 9,72 δευτερολέπτων σε μια συνάντηση Grand Prix στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια, ο Τζαμαϊκανός πήγε πιο γρήγορα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, τρέχοντας με χρόνο 9.69 στον τελικό των 100 μέτρων. Όμως ο Μπολτ δεν σταμάτησε εκεί, έχοντας ένα εντυπωσιακό 9,58 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2009 στο Βερολίνο.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το ρεκόρ δεν έφτασε κοντά στο να καταρριφθεί από άλλον αθλητή, με τον τελικό του Νόα Λάιλς στα 100μ. να κερδίζει τον τελικό στα 9,79 και να είναι ο προσωπικός του καλύτερος χρόνος. Ωστόσο, εξακολουθεί να απέχει 0,16 δευτερόλεπτα από τον χρόνο νίκης του Μπολτ στο Λονδίνο το 2012.

Αλήθεια... χάνει ο Γιουσέιν Μπολτ

Ο Μπολτ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχοντας στεφθεί οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και με βάση τα επιτεύγματά του θεωρείται ως ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών.

Πρόσφατα, ο Τζαμαϊκανός έλαβε μέρος σε ένα διαφημιστικό σποτ, αλλά εκεί δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλό του. Γιατί; Γιατί εκείνος (ο αντίπαλος) ξεκίνησε μερικά μέτρα πιο μπροστά από τον Μπολτ. Συν του ότι ο... αγώνας δεν έγινε σε ταρτάν, δηλαδή στον φυσικό χώρο του Τζαμαϊκανού, αλλά σε... παραλία. Σε άμμο. Ο Μπολτ, όπως θα δείτε και στο βιντεάκι που ακολουθεί, ναι μεν δεν πρόλαβε τον αντίπαλο αλλά το διασκέδασε και με το παραπάνω, γελώντας με την... ήττα του.

Δείτε το βίντεο:

Τι κάνει σήμερα ο ταχύτερος άνθρωπος εν ζωή και οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης

Πολλοί αναρωτιούνται τι να κάνει σήμερα ο Γουσέιν Μπολτ. Η αποστολή της ζωής του έχει πλέον στραφεί στο να εμπνεύσει νέους αθλητές στην πατρίδα του, την Τζαμάικα κι είναι σίγουρος ότι μπορεί να είναι άξιος πρεσβευτής του αθλήματός του αλλά και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Έχει δημιουργήσει το ίδρυμα Usain Bolt και θέλει να δημιουργεί «ευκαιρίες μέσω της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής ανάπτυξης για μια θετική αλλαγή για τον εμπλουτισμό της ζωής των παιδιών σε όλο τον πλανήτη». Στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Epson για την παροχή εκτυπωτών σε πολλά δημοτικά σχολεία σε όλη την πατρίδα του, καθώς και για τη συμμετοχή του σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την παροχή 150 φορητών υπολογιστών σε μαθητές στις επαρχίες της Τζαμάικα. Κάνει επίσης παραγωγή σε τραγούδια, όπως το «Cryptic World», με τα οποία στοχεύει να αντιμετωπίσει τα πολλά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Τζαμάικα.