Η ξεχωριστή επιστροφή του Στέλιου Παπακοσμά στην Καλαμάτα (vid)
i

© Intime

Η ξεχωριστή επιστροφή του Στέλιου Παπακοσμά στην Καλαμάτα (vid)

Sportal newsroom 19:00 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 14.08.2024

Ο διαιτητής Στέλιος Παπακοσμάς μίλησε για την επιστροφή του στο κλειστό «Τέντα» στην Καλαμάτα.

Μετά από 20 χρόνια ο Στέλιος Παπακοσμάς επέστρεψε στο κλειστό «Τέντα» στην Καλαμάτα για το Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος και νυν διαιτητής, το 2003 αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε Finla-8 Κυπέλλου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό), ενώ το 2023 βρέθηκε στον τελικό ως δεύτερος διαιτητής.

Ο ίδιος μίλησε στην κάμερα της ΕΟΠΕ για τον νέο του ρόλο αλλά και το πόσο έχει αλλάξει το βόλεϊ όλα αυτά τα χρόνια.

«Το 2003 ήμουν προς τη δύση της καριέρας μου ως παίκτης. Ήταν μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που έφτασε στους τέσσερις του Κυπέλλου τότε. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Άλλαξα ιδιότητα, έγινα διαιτητής. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να συμμετέχω στον τελικό ως διαιτητής. Το βόλεϊ έχει αλλάξει πάρα πολύ. Έχει γίνει πιο γρήγορο, πιο θεαματικό και πιο προσιτό στον κόσμο. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Όλα κύλησαν πολύ καλά.

Είναι πολύ βασικό που ο κόσμος χειροκρότησε κάθε απόφαση. Όπως χειροκρότησε κάθε προσπάθεια των ομάδων. Το βόλεϊ πρέπει να έχει τους δικούς του φιλάθλους, που να μην έχουν σχέση με τους στρατούς του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων.

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το βόλεϊ πριν από 40 χρόνια, δεν φανταζόμουν ότι θα έμενα όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Παπακοσμάς.