Ξέσπασμα της Ιμάν Κελίφ κατά του Έλον Μασκ: «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς» (vid)

Φωτ. IMAGO

Ξέσπασμα της Ιμάν Κελίφ κατά του Έλον Μασκ: «Δεν με ξέρεις αλλά με μισείς» (vid)

Sportal newsroom 09:38 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 09.09.2024

«Ήσουν σκληρός μαζί μου, σκληρός με την οικογένειά μου, με τη μητέρα μου», είπε η Ιμάν Κελίφ.

Η Ιμάν Κελίφ, η intersex πυγμάχος που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εξέφρασε το παράπονό της για τη συμπεριφορά του Έλον Μασκ.

Παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε γυναίκα, η Αλγερινή πυγμάχος έγινε στόχος αναπόδεικτων κατηγοριών προσβολές καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Μασκ να σπεύδει να πάρει θέση εναντίον της στη δημόσια διαμάχη.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του X (που μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να κατονομάζεται σε αγωγή για διαδικτυακό εκφοβισμό που κατέθεσε η Κελίφ) αναδημοσίευσε μια ανάρτηση που ζητούσε να αποκλειστούν οι άνδρες από τα γυναικεία αθλήματα, με αφορμή την νίκη της Κελίφ επί της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι στη φάση των «16».

Σε συνέντευξή της στη γαλλική τηλεοπτική εκπομπή CLIQUE, η Κελίφ δάκρυσε όταν ρωτήθηκε για την ανάρτηση του Μασκ που προκάλεσε περαιτέρω bullying εις βάρος της στο διαδίκτυο.

«Ο Έλον Μασκ ήταν από τους πρώτους που μου επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας μίσους. Ανέβασε αυτό το βίντεο και έγινε retweet. Ήταν λοιπόν ένα από τα πρώτα άτομα που διέδωσαν αυτόν τον ντόρο, που ξεκίνησαν αυτήν την καμπάνια εναντίον μου. Θα του έλεγα... με μισείς, αλλά ούτε καν με ξέρεις. Δεν έχω ιδέα γιατί ηγήθηκες αυτής της επίθεσης. Ήσουν σκληρός μαζί μου, σκληρός με την οικογένειά μου, με τη μητέρα μου. Εκείνη την περίοδο, η μητέρα μου πήγαινε κάθε μέρα στο νοσοκομείο», ανέφερε η Χρυσή Ολυμπιονίκης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!