Η τρομερή λόμπα της Ελληνιάδη στον τελικό με τον Ολυμπιακό (vid)
i

© Intime

Η τρομερή λόμπα της Ελληνιάδη στον τελικό με τον Ολυμπιακό (vid)

Sportal newsroom 16:48 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 29.05.2024

Η Έλενα Ελληνιάδη σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ στον τρίτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά «σκούπισε» τη Βουλιαγμένη στους τελικούς και πήρε το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας της που ήταν και το 11 σερί για την ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη.

Στον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 10-7 της ομάδας των νοτίων προαστίων και «σφράγισε» την κυριαρχία του. Ο αγώνας είχε ωραία γκολ, όπως αυτό της Έλενας Ελληνιάδη στην τρίτη περίοδο. Η Ελληνίδα διεθνής πήρε την μπάλα και με ωραία λόμπα «κρέμασε» την αντίπαλη τερματοφύλακα για το 5-5 του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη και κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 πόλο γυναικών

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στην Α1 πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 10-7 της Βουλιαγμένη έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών και κατέκτησε τον τίτλο για 15η φορά στην ιστορία του και 11η συνεχόμενη.

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου από τον Εθνικό, ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από την αντίπαλό του. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη στον τρίτο τελικό βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με τρία γκολ αλλά τον γύρισε και πήρε τη νίκη και τον τίτλο.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Γιαννοπούλου. Η Βάσω Πλευρίτου ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό αλλά η Καϊάφα και η Ελληνιάδη έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στη Βουλιαγμένη για το 1-3 της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες. Η Τζούστρα έφερε τη Βουλιαγμένη στο 1-4 αλλά η Σιούτη στη συνέχεια μείωσε για τον Ολυμπιακό. Τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά αφού τραυματίστηκε η Γιαννοπούλου. Η παίκτρια της ομάδας των νοτίων προαστίων χτύπησε στο αυτί και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες επέστρεψε στην αναμέτρηση. Η Βασιλική Πλευρίτου διαμόρφωσε το 3-4 της δεύτερης περιόδου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια η Ιωάννα Χυδηριώτη έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, η Ελληνιάδη με ωραία λόμπα ισοφάρισε 5-5 τον τρίτο τελικό. Ένα τρομερό σουτ της Ελευθεριάδου έδωσε πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 6-5 και η Βασιλική Πλευρίτου διαμόρφωσε το 7-5 σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με τέρμα της Χυδηριώτη ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (8-5) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Βουλιαγμένη μείωσε αλλά η ομάδα του Πειραιά έκανε το 10-7 με τη Σάντα και «σφράγισε» τη νίκη.

Όπως σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα: «Στα 3:00 της 2ης περιόδου έγινε διακοπή του τρίτου τελικού για τρία λεπτά λόγω τραυματισμού της Γιαννοπούλου η οποία στη συνέχεια επανήλθε κανονικά στον αγώνα». Οι διαιτητές σε αυτή τη φάση απέβαλαν με αντικατάσταση τη Φωτεινή Τριχά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-7

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-1, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ.2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μαργ, Σάντα 1, Πλευρίτου Βας. 3, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Κρασσά, Σλίκινγκ, Μαρία Πάτρα, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Τζούστρα 2, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.