Ios Future Pro 2024: Αποκλεισμός των Καφούρου-Τσιγαρίδα / Θραύση οι γυναίκες των ΗΠΑ

Ios Future Pro 2024: Αποκλεισμός των Καφούρου-Τσιγαρίδα / Θραύση οι γυναίκες των ΗΠΑ

Sportal newsroom 10:12 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 20.06.2024

Η πρώτη ημέρα των αγώνων του παγκόσμιου τουρνουά Beach Volley, Ios Future Pro 2024, που διεξάγεται στην μαγευτική Ίο, ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των ομάδων στην προκριματική φάση.

Ο ισχυρός άνεμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ομάδων. Δυστυχώς η Ελληνική δυάδα των Καφούρο-Τσιγαρίδα δεν κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό.

Στο πρώτο αγώνα η ελληνική ομάδα νίκησε την με 2-0 την Ουγγαρία αλλά στον δεύτερο αγώνα για την πρόκριση ηττήθηκε από τους Ισραηλινούς με 2-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Οι υπόλοιπες αντρικές ομάδες που συνεχίζουν από την προκριματική φάση είναι από τη Λετονία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Στις γυναίκες οι ΗΠΑ έκαναν θραύση από και έβαλαν τρία ζευγάρια στο κυρίως ταμπλό. Τις ακολούθησε ο Καναδάς.

Σήμερα οι αγώνες αρχίζουν στις 8.30 με συμμετοχή 16 ανδρικών και 16 γυναικείων ομάδων. Στην μάχη θα πέσουν και οι εθνικές μας ομάδες , τέσσερις ανδρικές και τέσσερις γυναικείες, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι εθνικές μας ομάδες είναι η εξής:

Άνδρες: Παπαδημητρίου/ Τζιουμάκας, Χατζηνικολάου/Ντάλας , Ιωαννίδης/ Κανέλλος, Σιδέρης/Κόλα

Γυναίκες: /Μαναβή, Αλεξόγλου/Πασχαλάκη, Σαμπάτη/Σιρίνινα, Ματιάδη/Λάβδα

Στους αγώνες θα παρευρεθεί ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης , η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Beach Volley Βάσω Καραντάσιου, η πρωταθλήτρια της Κολύμβησης Κέλλυ Αραούζου η οποία κατάγεται από την Ίο, και ο Δήμαρχος του νησιού Γκίκας Γκίκα.

Το Sportal στηρίζει το τουρνουά ως χορηγός επικοινωνίας και θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση με άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο.