Χάος στο Ντιτρόιτ μετά από αγώνα: Ενας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από πυροβολισμούς (vid)

Χάος στο Ντιτρόιτ μετά από αγώνα: Ενας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από πυροβολισμούς (vid)

Sportal newsroom 13:32 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 16.09.2024

Μετά από μια σφοδρή μάχη έξω από το «Ford Field» στο Ντιτρόιτ, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά σε έναν τραγικό καυγά μετά από αγώνα.

Ένας θανατηφόρος καυγάς εκτυλίχθηκε έξω από το Ford Field στο Ντιτρόιτ μετά τον αγώνα της Κυριακής (15/09) μεταξύ των Detroit Lions και της Tampa Bay Buccaneers, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του κι ένας ακόμη να βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό που ξεκίνησε ως καυγάς μεταξύ οπαδών κλιμακώθηκε σε πυροβολισμούς, γκρεμίζοντας την ατμόσφαιρα της βραδιάς μετά τον αγώνα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Γουάιτ μίλησε στα Μέσα ενημέρωσης κοντά στο σημείο του πυροβολισμού, δηλώνοντας ότι ο καβγάς ξέσπασε αρχικά ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα θαυμαστών αλλά γρήγορα διαλύθηκε. Ωστόσο, οι εντάσεις αναζωπυρώθηκαν μόλις λίγα μέτρα μακριά και αυτή τη φορά, οι συνέπειες ήταν μοιραίες.

Από τις γροθιές στους πυροβολισμούς: Πώς εκτυλίχθηκε η τραγωδία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, δύο άνδρες ήταν έτοιμοι για έναν δεύτερο γύρο της αντιπαράθεσής τους όταν ο ένας από τους δύο, έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές. Και τα δύο θύματα χτυπήθηκαν και ενώ το ένα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο σημείο, το άλλο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αστυνομικοί του Ντιτρόιτ, που ήταν ήδη στην περιοχή, μπόρεσαν να ανταποκριθούν γρήγορα στην κατάσταση αφού άκουσαν πυροβολισμούς. Η γρήγορη ενέργειά τους οδήγησε στην άμεση σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον το ενδεχόμενο της κατηγορίας του φόνου.

Το τραγικό περιστατικό χρησιμεύει ως μια ζοφερή υπενθύμιση των κινδύνων από την ανάμειξη αλκοόλ και πυροβόλων όπλων σε ένα περιβάλλον υψηλής φόρτισης. Καθώς οι υπόλοιπο οπαδοί αποχώρησαν από το γήπεδο μετά από αυτό το σοκαριστικό γεγονός, πολλοί επισκέφτηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη δυσπιστία και τη λύπη τους, καθώς κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν τον απόηχο της μοιραίας συνάντησης.

Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. Καθώς οι θαυμαστές και οι οικογένειες θρηνούν την απώλεια, οι αρχές του Ντιτρόιτ εργάζονται για να εξασφαλίσουν την απονομή δικαιοσύνης σε αυτή την τραγική υπόθεση.

Tags: