Αγνώριστη η Εθνική γυναικών, ηττήθηκε από την Ισπανία
i

© Intime

Αγνώριστη η Εθνική γυναικών, ηττήθηκε από την Ισπανία

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:58 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 13-5 από την Ισπανία και θα παλέψει το χάλκινο μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα παλέψει η Εθνική πόλο γυναικών. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 13-5 από την Ισπανία στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο αγώνας, που ήταν μία επανάληψη του τελικού της διοργάνωσης του 2022, ήταν ένα περίπατος για την ομάδα του Μίκι Όκα. Η Ισπανία, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα, ήταν εντυπωσιακή τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα,

Η Ελλάδα ήταν φανερά αγχωμένη στο ματς. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου δεν είχε «καθαρό» μυαλό είχε πολλά κενά διαστήματα και μοιραία γνώρισε την ήττα.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό την ηττημένη του ημιτελικού της Ιταλίας με την Ολλανδία. Αν οι Ιταλίδες αποκλειστούν, τότε ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο θα είναι και «τελικός» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τη Γιαννοπούλου, ωστόσο η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μίκι Όκα. Η Ισπανία έφτασε στο 5-1 με την Πέρεζ για να μειώσει η Ξενάκη 5-2 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Φόρκα με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε περισσότερο τη ψαλίδα στο σκορ για το 6-2 ενώ στη συνέχεια η Ισπανία έφτασε στο 9-2 καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς. Για την Ισπανία τρία γκολ πέτυχε η Φόρκα, όσα και η Ξενάκη από ελληνικής πλευράς.

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα Κροατία
ΠΟΛΟ

19:09 - 11.01.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα Κροατία

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στην Ολλανδία (15-10) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Κροατία.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 13-5

Οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2

ΙΣΠΑΝΙΑ(Μιγκέλ Άνχελ Όκα): Έστερ, Πιράλκοβα 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ 2, Πέρεζ 1, Κρέσπι 1, Ρουίζ 1, Πένα 1, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον, Τέρε.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.