Επικός Καραλής: «Μάνα, ρίξε ένα ξεμάτιασμα!»

Επικός Καραλής: «Μάνα, ρίξε ένα ξεμάτιασμα!»

Sportal newsroom 17:43 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 10.06.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής κάλεσε τη μητέρα του να τον... ξεματιάσει μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκλεισε θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με επιτυχία τα 5,60 μέτρα στον προκριματικό και θα αγωνιστεί για μία διάκριση την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Μετά την πρόκρισή του, ο Καραλής μίλησε για τον προκριματικό. Ο 24χρονος άλτης κάλεσε τη μητέρα του να τον... ξεματιάσει.

«Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω παίξει φέτος. Είχε αέρα, είχε και βροχή. Στο πρώτο άλμα ο αέρας... πήρε το κοντάρι και δεν μπόρεσα να το βάλω στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να φύγω πίσω. Γύρισα λίγο το πόδι μου, αλλά έχουμε μέχρι την Τετάρτη να επανέλθω.

Όποτε αγωνίζομαι με την Εθνική δεν αισθάνομαι πόνο, δεν αισθάνομαι άγχος. Ελπίζω την Τετάρτη να έχουμε καλύτερες συνθήκες και να δείτε όμορφα πράγματα», σημείωσε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής.

Για τη θέση που θα ήθελε να κατακτήσει στον τελικό της Τετάρτης, ο Έλληνας αθλητής ήταν ξεκάθαρος: «Είμαστε όλοι καλά. Θέλω να κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ, ένα πανελλήνιο ρεκόρ και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Α και ένα μήνυμα. Μάνα, ρίξε ένα ξεμάτιασμα»

Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Ο Έλληνας άλτης χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για τα 5,45 μέτρα αλλά έκανε το άλμα στα 5,60 και έκλεισε θέση στον τελικό.

Ο αθλητής θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, αφού πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο, στο ντεμπούτο του, έμεινε στα 5,50 μ. και εκτός τελικού. Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. με συνολικά 13 άλτες να υπερβαίνουν αυτό το ύψος. Ο τελικός του επί κοντώ των ανδρών θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου.