Ιπτάμενος Καραλής: Ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τα έξι μέτρα στο Diamond League της Σιλεσίας

Ιπτάμενος Καραλής: Ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τα έξι μέτρα στο Diamond League της Σιλεσίας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:41 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 25.08.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League της Σιλεσίας κι έγραψε ιστορία.

Ο επικός Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία!

Ο Έλληνας αθλητής συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ του Diamond League της Σιλεσίας, με άλμα στα έξι μέτρα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο χάλκινος ολυμπιονίκης πέρασε στην καριέρα του τα έξι μέτρα (η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν τα 5μ.93), αποδεικνύοντας ξανά πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και πως δεν τον σταματάει τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο Μανόλο πέρασε με την πρώτη τα 5μ.62, τα 5μ.72, τα 5μ.82, με τη δεύτερη τα 5μ.92 και με την τρίτη τα έξι μέτρα και πλέον του ανήκει η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του επί κοντώ στην Ελλάδα.

«Ήθελα να αφήσω το 5.95, είπα να πάω όλα για όλα, να προσπαθήσω στα έξι μέτρα. Όταν μου είπαν ότι ήμουν τρίτος, συγκινήθηκα, αλλά έπρεπε να κάνω τα άλματα για το ασημένιο μετάλλιο. Θέλω να βλέπω τα έξι μέτρα, θα το κάνω σύντομα, φέτος ή του χρόνου. Είναι στα άμεσα πλάνα μου και των προπονητών μου. Αυτό το μετάλλιο μου δίνει κίνητρο για ακόμη περισσότερα. Αν πηδήξεις έξι μέτρα, μπαίνεις στο Πάνθεον. Είναι κάτι ιστορικό. Είμαι έτοιμος. Ξέρω ότι θα το κάνω, είμαι 100% σίγουρος. Όλα είναι θέμα χρόνου, ενέργειας, συνθηκών, να είναι όλα καλά», είχε δηλώσει ο ίδιος στους Ολυμπιακούς μετά το μετάλλιο που κατέκτησε, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!