Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψαν στις προπονήσεις με στυλ

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψαν στις προπονήσεις με στυλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:11 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 08.10.2024

Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν.

Ξεκίνησαν τα... βάσανα για τον Εμμανουήλ Καραλή και τον Μίλτο Τεντόγλου. Οι δύο Έλληνες αθλητές έδωσαν ραντεβού στο ΟΑΚΑ το πρωί της Τρίτης και το πρόγραμμα περιλάμβανε για αρχή χαλαρό τρέξιμο και στη συνέχεια άλματα στο προπονητήριο.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που ανέβασαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Εμμανουήλ Καραλής, οι δύο αθλητές γύρισαν με ακόμη περισσότερη όρεξη αλλά και στυλ στις προπονήσεις. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων αλτών στον κόσμο.

Η σεζόν 2024-2025 έχει πολλές προκλήσεις για δύο αθλητές. Στο καλεντάρι ξεχωρίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντορν της Ολλανδίας. Στον ανοιχτό στίβο όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο που θα γίνει 13-21 Σεπτεμβρίου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Ο Έλληνας άλτης, που προπονείται με τον πατέρα του Χάρη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Στη συνέχεια, ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, διοργάνωση που έγινε λίγο καιρό πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5,85 μέτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πετυχαίνοντας τον μεγάλο του στόχο, που δεν ήταν άλλον από το βάθρο των νικητών. Λίγο καιρό αργότερα, ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε τα 6 μέτρα βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε μία ακόμη άψογη χρονιά. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο και του ευρωπαίου πρωταθλητή στον ανοιχτό στίβο. Στη διοργάνωση της Ρώμης, ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε 8,65 μέτρα ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επιβεβαιώνοντας ότι είναι εκ των κορυφαίων αλτών της εποχής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τεντόγλου έγινε, μόλις, ο δεύτερος αθλητής του μήκους που διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο μετά τον Καρλ Λιούις.