Σούπερ Κατερίνα με ασημένιο στο ευρωπαϊκό και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς!
i

© Intime

Σούπερ Κατερίνα με ασημένιο στο ευρωπαϊκό και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς!

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:02 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 11.06.2024

Η απίθανη Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης με άλμα στα 4,73 μέτρα εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Η Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στον τελικό του αγωνίσματος και με άλμα στα 4,73 μέτρα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η επίδοση της αθλήτριας του Μιτς Κρίερ είναι φετινό ρεκόρ ενώ της έδωσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Αυτή θα είναι η τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή για την Κατερίνα Στεφανίδη που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Στη διοργάνωση του Τόκιο είχε καταλάβει την τέταρτη θέση.

Είναι η τέταρτη εκπρόσωπος του ελληνικού στίβου που προκρίνεται στο Παρίσι με όριο μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην, τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος και τον Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που πήγε στη Ρώμη με φετινό ρεκόρ στα 4,64 μέτρα, έκανε έναν απίθανο αγώνα. Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τον τελικό από τα 4,43 μέτρα, ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Με την πρώτη προσπάθεια πέρασε η Ελληνίδα αθλήτρια και το 4,58, το 4,68 και το 4,73 μέτρα εξασφαλίζοντας σε μεγάλο ποσοστό ένα μετάλλιο. Στη συνέχεια η Αντζέλικα Μόζερ πέρασε με την πρώτη τα 4,78 μέτρα σημειώνοντας νέο εθνικό ρεκόρ Ελβετίας.

Η Κατερίνα Στεφανίδη απέτυχε στα 4,78 και τα 4,83 μέτρα κατακτώντας ακόμη ένα μετάλλιο σε μία μεγάλη διοργάνωση. Η Αντζέλικα Μόζερ από την Ελβετία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Μόλι Κόντερι από τη Μεγάλη Βρετανία ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη απέδειξε και στη Ρώμη ότι είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε μετάλλιο για πέμπτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Η Στεφανίδη έχει κατακτήσει το χρυσό το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο. Η 34χρονη άλτρια έχει ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2014 στη Ζυρίχη και το 2022 στο Μόναχο. Συνολικά, η Στεφανίδη έχει κατακτήσει 12 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.