Φινάλε με νίκη για τον ΠΑΟΚ
i

© Intime

Φινάλε με νίκη για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 27-7 της Κράνι και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με νίκη.

Με ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τη φετινή του παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 27-7 της Κράνι στο φινάλε του έβδομου ομίλου του Euro Cup. Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τα προκριματικά του Champions League, επικεντρώνεται πλέον στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε με 8-3 με τρία γκολ του Λασκαρίδη και δύο του Ντέλιτς σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ακόμη καλύτερη στην άμυνα (δέχθηκε μόλις ένα γκολ) και προηγήθηκε 15-4, που ήταν το σκορ της δεύτερης περιόδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νίκου Προσινικλή.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να «πυροβολεί» στο τρίτο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου προηγήθηκε 21-4 με τέρμα του Κόουπμαν στην κόντρα και ο Γκλιγκορόφσκι πέτυχε το μοναδικό γκολ της Κράνι στην τρίτη περίοδο. Ο Λασκαρίδης διαμόρφωσε το 22-5 του τρίτου οκταλέπτου.

Την τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την εντυπωσιακή του κυριαρχία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σφράγισε το +20 (27-7) με τέρμα του Χρυσοσπάθη στην κόντρα.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έξι γκολ σημείωσε ο Ντέλιτς, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Ο Λασκαρίδης πέτυχε πέντε γκολ.

ΚΡΑΝΙ - ΠΑΟΚ 7-27

Οκτάλεπτα: 3-8, 1-7, 1-7, 2-5

Κράνι (Στρομαέρ): Σμόλιτς, Πόποβιτς, Ράλιτς, Ράνε, Γκλιγκορόφσκι 1, Γκόστιτς, Τσβλιάνοβιτς, Παούνοβιτς, Βοντσίνα, Τζάστιν 1, Τροπάν 4, Κέραρ 1, Ούντοβτς

ΠΑΟΚ (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Μπιτσάκος 3, Λασκαρίδης 5, Προσινικλής Ν. 1, Χρυσοσπάθης 4, Κεχαλάρης 3, Τσολακούδης, Μυρίλος, Ντέλιτς 6, Προσινικλής Π. Κόουπμαν 2, Καρατζάς 1, Σιορδίλης.

«Προσπαθήσαμε να αφήσουμε πίσω μας το σοκ του αποκλεισμού, να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι με μία καλή εμφάνιση. Νομίζω πως τα παιδιά έβγαλαν όρεξη απέναντι σ' έναν αδύναμο αντίπαλο, αλλά σημασία έχει ότι κυνήγησαν το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος. Μας μένει μεγάλη πίκρα λόγω του αποκλεισμού, αλλά από κει και πέρα το επαναλαμβάνω, προχωράμε, γυρίζουμε πίσω στην βάση μας, και από αυτή την εβδομάδα θα δώσουμε μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση στις εγχώριες διοργανώσεις. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στις ελληνικές ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία σε ό,τι στόχο και αν θέσουν. Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική υδατοσφαίριση, πέρα από εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, να εκπροσωπείται και να φτάνει πολύ ψηλά. Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε και εμείς σε αυτόν τον δρόμο, αλλά από κει και πέρα δεν έχει να κάνει, πρέπει να κοιτάμε το καλό του αθλήματος», σημείωσε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μετά το φινάλε του αγώνα με την Κράνι.