Η Οτσούε Γκερέκα στο Μαρκόπουλο

Η Οτσούε Γκερέκα στο Μαρκόπουλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:43 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:43 - 29.05.2024

Το Μαρκόπουλο ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την ακραία από το Μεξικό Οτσούε Γκερέκα.

Στο Μαρκόπουλο θα συνεχίσει την καριέρα της η ακραία από το Μεξικό Οτσούε Γκερέκα. Η 23χρονη αθλήτρια ανακοινώθηκε από την ομάδα με έδρα τα Μεσόγεια και θα την ενισχύσει στην προσπάθεια που κάνει για διάκριση την επόμενη σεζόν.

Η Γκερέκα είναι η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώνει το Μαρκόπουλο μετά τις ανανεώσει των Αλλαγιάννη, Δήμου και Κωτσαρά. Θυμίζουμε ότι στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν ο Γιώργος Ρούσης.

Ο πολύπειρος Έλληνας προπονητής αντικατέστησε τον Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο, που ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ.

«Καλωσορίζουμε στη γυναικεία ομάδα του ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil την Μεξικανή Uxue Guereca!

Η 23χρονη αθλήτρια (2001) με ύψος 1,76μ., προέρχεται από το Πανεπιστήμιο New Mexico, ενώ στο παρελθόν έχει διακριθεί στην Εθνική Ομάδα Νεανίδων του Μεξικό κατακτώντας το βραβείο καλύτερης επιθετικού στο Pan-American Cup (2018).

Τα πρώτα λόγια της Uxue ως αθλήτρια του ΑΟΜ, ήταν τα εξής: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την ευκαιρία που μου δίνεται να εκπληρώσω το όνειρό μου και να παίξω επαγγελματικό βόλεί και ιδιαίτερα για τον πρώτο μου χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα! Ανυπομονώ να δείξω τις ικανότητές μου και να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει τους στόχους της. Επέλεξα το ελληνικό πρωτάθλημα επειδή γνωρίζω πόσο ανταγωνιστικό είναι και πως μπορώ να εξελιχτώ σαν παίκτρια. Ανυπομονώ να βρεθώ στην Ελλάδα και να πατήσω το παρκέ του Μαρκοπούλου! Τα λέμε σύντομα!», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαρκόπουλου.

Η Οτσούε Γκερέκα γεννήθηκε στις 12 Φεβορυαρίου 2001 στο Μεξικό. Η νέα παίκτρια του Μαρκόπουλου έχει ύψος 176 εκατοστά και η ομάδα με έδρα τα Μεσόγεια θα είναι η πρώτη της προσπάθεια στο επαγγελματικό βόλεϊ.