Μίλωνας - Ολυμπιακός: Φαβορί οι Πειραιώτες, για την έκπληξη η ομάδα της Νέας Σμύρνης
i

© Intime

Μίλωνας - Ολυμπιακός: Φαβορί οι Πειραιώτες, για την έκπληξη η ομάδα της Νέας Σμύρνης

Πηνελόπη Παπαδήμου 08:22 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 14.08.2024

Ο Μίλωνας κοντράρεται με τον Ολυμπιακό (31/3, 18:00) στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στην Καλαμάτα.

Σε ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί, ο Μίλωνας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από την κατάκτηση του Challenge Cup πριν λιγες ημέρες στο ΣΕΦ ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Μίλωνας ήταν η μεγάλη έκπληξη της Volley League καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές φέτος (δύο στην κανονική διάρκεια, δύο στα ημιτελικά) με τον Ολυμπιακό να μετράει ισάριθμες νίκες.

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια βολεϊκή πόλη όπως η Καλαμάτα. Πολλοί αθλητές, προπονητές έχουν βγει από αυτήν την πόλη. Προσωπικά μου ξύπνησαν αναμνήσεις, όταν το 2003 ως πασαδόρος της Νίκαιας και αουτσάιντερ της διοργάνωσης φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και την ΕΟΠΕ που μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ωραίο τουρνουά σε αυτή την πόλη.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος. Παίξαμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μπήκαμε στα πλέι οφ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, έχουμε γεμίσει το γήπεδό μας. Έχει γίνει πολύ σοβαρή στην ομάδα από τη διοίκηση έως το σταφ και τους παίκτες, είμαστε εδώ για να χαρούμε τη συμμετοχή. Είμαστε οι μόνοι που αν δεν πάρουμε το κύπελλο δε θα είμαστε αποτυχημένοι. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο προπονητής του Μίλωνα, Σάκης Ψάρρας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και στον δήμαρχο της Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Final 4. Είναι φανταστικό μέρος. Αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο τελικός είναι σε δεύτερο πλάνο, πρώτα από όλα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα».

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Α' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Βουδούρης, Γεράνιος, Παρατηρητής αγώνα: Ράπτης, Τσάλεντζ ρέφερι: Γεροθόδωρος, Επόπτες: Καπότης, Σαμοθράκης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.

Β' Ημιτελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.15 (ΕΡΤ-3): Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής αγώνα: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Ζαρντίνης, Καπότης, Γραμματείες: Θεοδωρίδου, Καπουράνη.
 
Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Τελικός, Κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού