Ένα άλμα και τελικός για τον Τεντόγλου
i

© Intime

Ένα άλμα και τελικός για τον Τεντόγλου

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:59 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 07.06.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε θέση στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Δίχως να ιδρώσει, ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε θέση στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, που υπερασπίζεται το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο σημείωσε 8,14 μέτρα στον προκριματικό του μήκους εξασφάλισε το όριο και πλέον προετοιμάζεται για έναν ακόμη τελικό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης προκρίθηκε με την τρίτη επίδοση του προκριματικού. Ο Ελβετός Σίμον Εχάμερ έκανε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του και πέτυχε 8,41 μ. και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι αγωνιζόμενος στο β΄ γκρουπ «προσγειώθηκε» στα 8,17 μέτρα.

Το άλμα του Εχάμερ αποτελεί την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και του δημιουργεί προοπτικές διάκρισης στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Έλληνας άλτης ταξίδεψε στη Ρώμη με 8,36 μ. και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να φτάσει σε μια ακόμη σπουδαία διάκριση.

Τον προκριματικό του μήκους παρακολούθησε και η σπουδαία Στέφκα Κονσταντίνοβα, που με το τέλος του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στον Γιώργο Πομάσκι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κυνηγάει στη Ρώμη το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Ο Έλληνας άλτης πήρε την πρωτιά το 2018 στο Βερολίνο και το 2022 στο Μονάχο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ του ενδεχομένως θα ήταν μεγαλύτερο αλλά η διοργάνωση του 2020 στο Παρίσι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το είχα πει από πριν για τον Εχάμερ. Ξέρω τι επιλέγω. Στους προκριματικούς δεν κερδίζει αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση, αλλά αυτός που είναι πιο κοντά στο όριο πρόκρισης. Χαζομάρες λέω! Εύκολος αγώνας ήταν τώρα. Πολύ απλό αλματάκι έκανα, κανένα πρόβλημα», σημείωσε μεταξύ άλλων μετά το φινάλε του προκριματικού ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Θα σας πω γιατί γέλασα μετά το άλμα. Ξεκινάω τη φόρα μου και νιώθω πολύ γρήγορος τελευταία αλλά ξέρω περίπου τι ταχύτητες χρειάζεται για να κάνεις 8 μέτρα. Δεν χρειάζεται να μπεις όλα μέσα. Έτσι όπως ξεκινάω και μπαίνω γρήγορα, λέω όπα πας πολύ γρήγορα. Και τι κάνω; Στα τελευταία μέτρα κόβω λίγο, πατάω βγαίνω ψηλά κι επειδή είδα ότι βγήκα καλά κατέβασα και τα πόδια στην προσγείωση. Έτσι επιδεικτικά. Ήταν κάπως πολύ εύκολο για μένα. Το υποβάθμισα κάπως», πρόσθεσε ο Έλληνας αθλητής.