Μην σταματάς, για σένα είναι… αστείο: Χρυσός ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έδειξε έτοιμος για Ολυμπιακούς Αγώνες!
i

© Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Μην σταματάς, για σένα είναι… αστείο: Χρυσός ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έδειξε έτοιμος για Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:29 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 08.06.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης με ρεκόρ αγώνων στα 8,65 μέτρα.

Δεν έχει αντίπαλο ο Μίλτος Τεντόγλου! Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερο άλμα στα 8,65 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Η επίδοση του άλτη του Γιώργου Πομάσκι είναι ρεκόρ αγώνων, ατομικό ρεκόρ και ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα.

Ο air Miltos έφτασε τα τρία διαδοχικά χρυσά στη διοργάνωση. Ο Έλληνας άλτης παραμένει αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου από το 2018.

Ο Έλληνας άλτης έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του. Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε 8,42 στο πρώτο του άλμα, που ήταν η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο κόβοντας τα όποια όνειρα έκαναν οι αντίπαλοί του.

Ο... γηπεδούχος Ματία Φουρλάνι έκανε 8,38 μέτρα στο πρώτο του άλμα. Η επίδοση αυτή ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων δείχνοντας ότι θα ακολουθούσε ένας πολύ σπουδαίος τελικός στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έκανε ένα εξίσου - ίσως και καλύτερο - δεύτερο άλμα αλλά το πάτημά του ήταν άκυρο, όπως και του Φουρλάνι. Ο Σιμόν Εχάμερ μπήκε στο παιχνίδι της διεκδίκησης των μεταλλίων στο τρίτο του άλμα που μετρήθηκε στα 8,31 εκατοστά.

Όμως ο Τεντόγλου ήταν αποφασισμένος αφού σημείωσε 8,49 μέτρα στο τρίτο του άλμα, βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος. Στην ίδια προσπάθεια ο Φουρλάνι σημείωσε 8 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, όμως, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος και συγκεκριμένα το πέμπτο του άλμα. Ο Έλληνας άλτης «πέταξε» στα 8,65 μέτρα βελτίωσε το δικό του ρεκόρ αγώνων (ήταν 8,52 που είχε σημειώσει το 2022), το ατομικό του ρεκόρ και απείχε ένα εκατοστό από την ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ που ανήκει στον Λούη Τσάτουμα.

Αφού ουδείς μπορούσε να τον απειλήσει, ο Μίλτος Τεντόγλου τα έδωσε όλα - αφού ένιωθε καλά - στο έκτο και τελευταίο του άλμα προκειμένου να κάνει δικό του και το πανελλήνιο ρεκόρ. Ωστόσο, η προσπάθειά του μετρήθηκε πάλι στα 8,65 μέτρα, δείγμα του τρομερού αγώνα που έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Η τελική κατάταξη