Παραλίγο να πέσει μέσα, αλλά ξεπέρασε και τον εαυτό του ο Τεντόγλου!
i

Photo by Michael Kappeler/picture alliance via Getty Images

Παραλίγο να πέσει μέσα, αλλά ξεπέρασε και τον εαυτό του ο Τεντόγλου!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:01 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 08.06.2024

Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Τεντόγλου και αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό...

Τι να πει κανείς πια για τον Μίλτο Τεντόγλου; Το σίγουρο είναι ένα: Δεν έχει αντίπαλο! Ο Έλληνας αθλητής με καλύτερο άλμα στα 8,65 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Η επίδοση του άλτη του Γιώργου Πομάσκι είναι ρεκόρ αγώνων, ατομικό ρεκόρ και ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα.

Εν ολίγοις, ο Τεντόγλου κατέρριψε κάμποσα ρεκόρ, πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος και μετά το... ξαναέκανε με ακόμα καλύτερη επίδοση, έφτασε τα τρία σερί χρυσά σε Ευρωπαϊκό ανοιχτό στίβου (Βερολίνο, Μόναχο, Ρώμη), ενώ παραμένει αήττητος στην Ευρώπη και σε ανοιχτό και σε κλειστό στίβο από το 2018!

Όλα αυτά (και άλλα πολλά) μόλις στα 26 του. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον ξεπεράσει τον Τεντόγλου η απάντηση είναι απλή: Ο Τεντόγλου! Γιατί πέρα από τα προαναφερθέντα επιτεύγματα, κατάφερε και αυτό ο Έλληνας αθλητής το βράδυ του Σαββάτου (08/06). Να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Πριν από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου και αφού είχε εξασφαλίσει την παρουσία του σε αυτόν, ο Μίλτος μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάποιες προβλέψεις. Σε δηλώσεις του λοιπόν στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ είχε πει ότι μπορεί να κάνει μέχρι και 8,60 μέτρα στον τελικό, όντας γεμάτος αυτοπεποίθηση.

«Δεν ξέρεις πως θα πάει ένας αγώνας μπορεί να μη το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα», είχε πει χαρακτηριστικά. Δεν ήξερε όμως πως -όπως αποδείχθηκε- ήταν πολύ... ταπεινός, αφού έφτασε τα 8.65μ, αφήνοντας όλη τη Ρώμη με το στόμα ανοιχτό. Με λίγα λόγια, ο 26χρονος άλτης του Πομάσκι ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό!

Επίσης, είχε προβλέψει ότι το πρώτο του άλμα θα ήταν άκυρο, αλλά ούτε σε αυτό έπεσε μέσα, καθώς το πρώτο του άλμα ήταν άκρως εντυπωσιακό (8.42μ) και το δεύτερο ήταν άκυρο, το οποίο ήταν και το μοναδικό άκυρο από τα έξι που πραγματοποίησε ο Μίλτος Τεντόγλου.