Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελική τριάδα για το βραβείο του κορυφαίου ευρωπαίου αθλητή της χρονιάς
i

© IMAGO / Gribaudi/ImagePhoto

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελική τριάδα για το βραβείο του κορυφαίου ευρωπαίου αθλητή της χρονιάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:15 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 09.10.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου συμπεριλαμβάνεται στην τριάδα για το μεγάλο βραβείο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι στους τρεις επικρατέστερους για το βραβείου του κορυφαίου αθλητή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου. Ο Έλληνας άλτης του Γιώργου Πομάσκι, διεκδικεί το βραβείο μαζί με τον Μόντο Ντουπλάντις και τον Γιάκομπ Ινγκεμπρίτσεν, όπως συνέβη το 2022 και το 2023.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί δίχως αμφιβολία τον κορυφαίο άλτη του μήκους στον πλανήτη, έχοντας κατακτήσει όλους τους τίτλους από τουλάχιστον μία φορά. Το βραβείο του κορυφαίου της Ευρώπης είναι από τα λίγα που λείπουν από το πλούσιο βιογραφικό του.

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στη διάρκεια του Γκαλά της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στις 26 Οκτωβρίου στην πόλη των Σκοπίων. Οι κορυφαίοι ανά κατηγορία προκύπτουν από μια ψηφοφορίες που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (κοινό, εθνικές ομοσπονδίες, δημοσιογράφου, ειδική επιτροπή). Κορυφαίος άνδρας του 2023 ήταν ο Ινγκεμπρίτσεν, ενώ ο ίδιος αθλητής μοιράστηκε τον τίτλο με τον Ντουπλάντις το 2022.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε μία ακόμη άψογη χρονιά. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο και του ευρωπαίου πρωταθλητή στον ανοιχτό στίβο. Στη διοργάνωση της Ρώμης, ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε 8,65 μέτρα ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επιβεβαιώνοντας ότι είναι εκ των κορυφαίων αλτών της εποχής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τεντόγλου έγινε, μόλις, ο δεύτερος αθλητής του μήκους που διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο μετά τον Καρλ Λιούις.

«Επειδή είχα την καλύτερη επίδοση πηδούσα τελευταίος, αφού δεν με πέρασε κανείς όλα καλά. Σίγουρα κάτι λέει που πήρα δεύτερο χρυσό συνεχόμενο. Στους Ολυμπιακούς πρέπει να είσαι τυχερός. Είναι άλλοι που έχουν κερδίσει πολλά παγκόσμια, αλλά δεν ήταν τυχεροί να είναι εδώ. Είμαι σίγουρα χαρούμενος που έκανα και καλύτερη επίδοση από το Τόκιο», δήλωσε μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Η σεζόν 2024-2025 έχει πολλές προκλήσεις. Στο καλεντάρι ξεχωρίζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντορν της Ολλανδίας. Στον ανοιχτό στίβο όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο που θα γίνει 13-21 Σεπτεμβρίου.