Τρομακτική σύγκρουση 28 αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο ατύχημα του NASCAR (vid)

Τρομακτική σύγκρουση 28 αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο ατύχημα του NASCAR (vid)

Sportal newsroom 12:27 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 07.10.2024

Ενα τρομακτικό ατύχημα με το μεγαλύτερο αριθμό εμπλεκόμενων αυτοκινήτων, καταγράφηκε στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος NASCAR Cup.

Στο αυτοκινητοδρόμιο της Talladega, η οποία βρίσκεται στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ένα οβάλ με μακρά παράδοση σε ατυχήματα στους αμερικανικούς αγώνες των Stock Cars.

Οπως ακριβώς είχε συμβεί το 2002, σε ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν συνολικά 30 αγωνιζόμενοι, έτσι και τώρα είχαμε το μεγαλύτερο ατύχημα την μεγάλη κατηγορία του NASCAR Cup, στο οποίο υπέστησαν ζημιές συνολικά 28 αυτοκίνητα.

Το ατύχημα έγινε στον 5ο γύρο, από τους 188 του αγώνα, καθώς το «σμήνος» των stock cars ήταν συμπτυγμένο και οι οδηγοί τους διεκδικούσαν ένα καλό πλασάρισμα.

Ο Όστιν Σίντρικ βρισκόταν μπροστά της κούρσας, μέχρι τη στιγμή που ο Μπραντ Κασελόφσκι, ο οποίος βρισκόταν από πίσω του είχε επαφή με την Penske του Τζόι Λογκάνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Κασελόφσκι να πέσειπάνω τον Σίντρικ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος και κάνει τετ-α-κε.

Επειτα από αυτή τη σύγκρουση, οι υπόλοιποι οδηγοί συγκρούστηκαν ο ένας μετά τον άλλον και είχαμε το μεγαλύτερο ατύχημα ποτέ στη σειρά Cup. 

Ο Ρίκ Στένχαους Τζούνιορ κέρδισε τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν μετά το Daytona 500, αλλά δεν προκρίθηκε στον επόμενο γύρο των Playoffs έχοντας ήδη αποκλειστεί, με τον Κάιλ Λάρσον να τερματίζει τέταρτος με μόλις 0,006 δευτερόλεπτα χωρίζοντας τον Στένχαους και τον δεύτερο Κεσελόφσκι με τον Γούιλαιμ Μπάιρον τρίτο.

Tags: