Η εξωπραγματική παραγωγή της Prime Video για τον τελευταίο αγώνα φούτμπολ του 2022 (pics)
i

© prime video

Η εξωπραγματική παραγωγή της Prime Video για τον τελευταίο αγώνα φούτμπολ του 2022 (pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 18:33 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 20.08.2024

Η streaming πλατφόρμα της Amazon που έχει επενδύσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση των δικαιωμάτων (μόνο) των αγώνων της Πέμπτης του αμερικάνικου φούτμπολ, ετοιμάζεται για το μεγάλο show και την αλλαγή της χρονιάς.

Στους δρόμους του Νάσβιλ επικρατεί πανικός. Κοσμοπλημμύρα. Ο λόγος της συνάθροισης αυτής δεν είναι κάποια προγραμματισμένη συναυλία του Ουίλι Νέλσον, στην πόλη που γέννησε την κάντρι μουσική. Θα μπορούσε! Συνήθως κάτι τέτοιες μέρες το Νάσβιλ παίρνει ζωή.

Τώρα, το κάνει για χάρη του αθλητισμού και το σκηνικό που έχει στηθεί στην πρωτεύουσα του Τενεσί είναι εξωπραγματικό. 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, δηλαδή απογευματάκι Πέμπτης ώρα Τέξας, στo Nissan Stadium χωρητικότητας 70.000 θεατών, οι τοπικοί Τενεσί Τάιτανς φιλοξενούν τους Ντάλας Καουμπόις στο τελευταίο ματς του NFL, του επαγγελματικού πρωταθλήματος φούτμπολ, για το 2022. 

Η ώρα και η μέρα της αναμέτρησης δίνουν την ευκαιρία στην πλατφόρμα της Amazon, Prime Video, που έχει τα δικαιώματα των αγώνων NFL της Πέμπτης -και για να τα αποκτήσει πληρώνει κάθε χρόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια (μόνο για τους αγώνες της Πέμπτης)- να οργανώσει την τηλεοπτική μετάδοση. 

© prime video

Τα φορτηγά έφθασαν στο Νάσβιλ

Μη φανταστείτε πως με δύο ή τρία link, πέντε ή έξι δημοσιογράφους και καμιά δεκαπενταριά τεχνικούς το έργο έρχεται εις πέρας. Καμία σχέση! 

Έχετε στο νου σας μία υπερπαραγωγή επιπέδου Hollywood. Άλλωστε η Prime για να καλύψει τις ανάγκες της και αυτές που προκύπτουν από την υψηλή τηλεθέαση των συγκεκριμένων αγώνων (15-20 εκατομμύρια viewers) ταξίδεψε οδικώς μέχρι το Νάσβιλ και τα υπερσύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία τους χρειάστηκαν έξι τεράστια φορτηγά για να χωρέσουν. 

Για τη μετάδοση του αγώνα θα εργαστούν 300 τεχνικοί συν τους δημοσιογράφους, τους σκηνοθέτες και τους βοηθούς τους. 

© prime video

Ένα δισεκατομμύριο για 15 αγώνες

H Prime Video φέτος το καλοκαίρι απέκτησε τα δικαιώματα του Thursday Night Football, δηλαδή μόνο των αγώνων NFL που γίνονται την Πέμπτη (δηλαδή 15 ματς για το 2022) και για τους οποίους πλήρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η συμφωνία της πλατφόρμας με το NFL κρατάει μέχρι το 2033 και το συνολικό ποσό των δικαιωμάτων είναι 11 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Για να καταλάβετε τη διαφορά και το εντυπωσιακό των αριθμών υπολογίστε πως η Premier League, έχει συνολικά ετήσια έσοδα από την πώληση των δικαιωμάτων σε όλο των πλανήτη ύψους 1,5 δισεκατομμύριων δολάριων. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 25 εκατομμύρια δολάρια της Prime προς το αγγλικό πρωτάθλημα για ένα πακέτο συγκεκριμένων αγώνων. 

Το NFL, με αποκορύφωμα το Super Bowl, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Μόνο εντός των ΗΠΑ τα συνολικά δικαιώματα που εισπράττει από τις επτά πλατφόρμες (μαζί με την Prime) που έχουν συμφωνήσει να προβάλουν τους αγώνες ξεπερνάνε τα 11,8 δισεκατομμύρια ετησίως. 

Tags: