Η οικογένεια Γκλέιζερ, που διοικεί και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρνήθηκε ιστορική προσφορά για να πουλήσει τους Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς
i

© imago

Η οικογένεια Γκλέιζερ, που διοικεί και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρνήθηκε ιστορική προσφορά για να πουλήσει τους Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς

Γιώργος Γαβριλάκης 09:34 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 17.08.2024

Ο επιχειρηματίας Τζο Χάρις προσέφερε 6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά των Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς του NFL (Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο), αλλά οι Γκλέιζερς, που είχαν ξοδέψει το 1995 ένα ποσό μικρότερο των 200 εκατομμυρίων για να αποκτήσουν την ομάδα από τη Φλόριντα, αρνήθηκαν. Έτσι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του αθλητισμού.

Αν είχε ειπωθεί το «ναι» τότε οι δύο φορές κατακτητές του Super Bowl στο Αμερικάνικο ποδόσφαιρο, Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς, θα είχαν πωληθεί έναντι 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (!) στον Τζο Χάρις που πέρσι αγόρασε τους Ουάσινγκτον Κομάντερς.

Μόνο που η οικογένεια Γκλέιζερ, που στην ιδιοκτησία της βρίσκεται και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (25%) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρνήθηκε την προσφορά και ταυτόχρονα ακυρώθηκε μία πώληση που θα έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία του αθλητισμού -όχι μόνο του NFL!

Οι Ντάλας Καουμπόις έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των σπορ με χρηματιστηριακή αξία άνω των 10 δισεκατομμυρίων!
ΣΠΟΡ

10:26 - 16.08.2024

Οι Ντάλας Καουμπόις έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των σπορ με χρηματιστηριακή αξία άνω των 10 δισεκατομμυρίων!

Εδώ και χρόνια στο χρηματιστήριο του αθλητισμού, οι Ντάλας Καουμπόις του NFL είναι η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο. Πλέον, ξεπερνά το valuation των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και για να καταλάβει κανείς το επίπεδο είναι σχεδόν το διπλάσιο σε σχέση με της Λίβερπουλ, της Μπαρτσελόνα και των Μπόστον Σέλτικς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μάλκολμ Γκλέιζερ ο πρεσβύτερος το 1995 αγόρασε την ομάδα από την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έναντι 192 εκατομμυρίων δολαρίων. Στα σχεδόν 30 χρόνια που μεσολάβησαν η αξία του οργανισμού έχει εκτιναχθεί, θεωρητικά ήταν μία σπουδαία οικονομική προσφορά που δύσκολα κανείς αρνείται, αλλά τελικά δεν υπήρχε κανένας σκοπός να μεταβιβαστεί η ομάδα στον Τζο Χάρις, αλλά (προφανώς) και σε οποιονδήποτε άλλον επιχειρηματία την σφετεριζόταν.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της προσφοράς ($6.000.000.000) είναι χρήσιμο να σκεφτεί πως οι Γκλέιζερς το 2003 αγόρασαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για παράδειγμα στο NBA, η μεγαλύτερη πώληση ομάδας αφορά τους Φοίνιξ Σανς που πριν ενάμισι χρόνο ο Ματ Ίσμπια τους αγόρασε για 4 δισεκατομμύρια. Οι Μπόστον Σέλτικς που βρίσκονται εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε καθεστώς πώλησης αναμένεται να σπάσουν το ρεκόρ των Ήλιων, αλλά η προσφορά θεωρείται πως θα ξεπεράσει οριακά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.