Με Καλμαζίδη στο τιμόνι ο ΟΦΗ στη Volley League

Γιάννης Καλμαζίδης

i

© Intime

Με Καλμαζίδη στο τιμόνι ο ΟΦΗ στη Volley League

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:59 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:47 - 29.05.2024

Ο Γιάννης Καλμαζίδης θα είναι στο τιμόνι του ΟΦΗ για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Κρήτης.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ. Ο πολύπειρος προπονητής θα καθοδηγήσει την ομάδα της Κρήτης στη Volley League, που επέστρεψε στα σαλόνια του βόλεϊ ανδρών μετά από έναν χρόνο απουσίας.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης είναι από τους πλέον έμπειρους Έλληνες προπονητές. Ο 56χρονος τεχνικός έκανε σημαντική καριέρα ως πασαδόρος και μετά το τέλος της αθλητικής του πορείας ξεκίνησε το ταξίδι της προπονητικής.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό, στον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και την Εσθονία. Έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων επτά πρωταθλήματα είτε ως βοηθός είτε ως πρώτος προπονητής και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας.

Ο πιο πρόσφατος σταθμός της προπονητικής του καριέρας ήταν η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Καλμαζίδης συμφώνησε με το τριφύλλι και ανέλαβε στα μισά της σεζόν 2022-2023 και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έγινε, έτσι, ο πρώτος στη σύγχρονη ιστορία του βόλεϊ στην Ελλάδα, που κατέκτησε πρωτάθλημα τόσο με ομάδα ανδρών όσο και με ομάδα γυναικών. Κοντά σε συμφωνία με τον ΟΦΗ είναι και πολύπειρος κεντρικός Ανδρέας Ανδρεάδης,

Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό λίγο πριν την έναρξη των φετινών πλέι οφ.

«Με εντυπωσιακό τρόπο, ξεκίνησε η επιστροφή της ομάδας μας, στην Volley League!

Τιμονιέρης του ΟΦΗ μας, για τα επόμενα δυο χρόνια, ο Γιάννης Καλματζίδης, προπονητής των 14 τίτλων ως πρώτος και δεύτερος προπονητής εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά των άλλων 9 τίτλων ως διεθνής αθλητής (πασαδόρος).

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, ήταν ακόμη ως αθλητής 7ος στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988 και δεύτερος στην Ευρώπη το 1989!

Ο 55χρονος Ελληνοσουηδός Γιάννης Καλμαζίδης, είναι επίσης, ο πρώτος Έλληνας προπονητής, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας, τόσο με ομάδα ανδρών όσο και με γυναικών!

Μεγάλη μας τιμή!

Κύριε, Γιάννη, καλώς ήρθες, στον ΟΦΗ μας!», αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΗ.