Οι Εθνικές ομάδες Μπάσκετ και Βόλεϊ στο 8ο NFL Athens: «Ο Αθλητισμός είναι ένας!»

Οι Εθνικές ομάδες Μπάσκετ και Βόλεϊ στο 8ο NFL Athens: «Ο Αθλητισμός είναι ένας!»

Sportal newsroom 20:13 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:00 - 29.05.2024

Το δικό τους μήνυμα για την προσφορά του αθλητισμού στην κοινωνία μέσω του 8ου No Finish Line Athens έδωσαν τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών αλλά της Εθνικής ομάδας Βόλεϊ Γυναικών, που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 100.000χλμ Αγάπης για το «Μαζί για το Παιδί»!

Και μπορεί κάποιος να αναρωτιέται τι κοινό έχουν αθλητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανης γυμναστικής, ιστιοπλοΐας, στίβου, κολύμβησης και μπότσια. Όμως η απάντηση είναι μία: Το 8ο No Finish Line Athens!

Η παρουσία αθλητών από πολλά και διαφορετικά αθλήματα στην Αγορά του ΟΑΚΑ στις 15-19 Μαΐου έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας, καταδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη του κόσμου του αθλητισμού για περαιτέρω προσφορά στην κοινωνία μας. Αποδεχόμενοι την πρόσκληση του διευθύνοντος συμβούλου του No Finish Line International, κ. Γιάννη Νικολάου και της προέδρου του No Finish Line Athens, Σοφία Κέδε αθλητές από διαφορετικούς χώρους, όπως οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Σλούκας, Αναστασία Κωστάκη, Αντώνης Τσαπατάκης, Βασιλική Μιλλούση, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Κατερίνα Θάνου, Κώστας Φιλιππίδης, Βύρων Κοκκαλάνης, Σπύρος Ανδριόπουλος, Αναστασία Μαρινάκου, αλλά και εκπρόσωποι των Εθνικών ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ έδωσαν το «παρών» στο κορυφαίο φεστιβάλ αθλητισμού, ψυχαγωγίας και κοινωνικής προσφοράς της Ελλάδας. 

«Ωραίο να μπορεί να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και να ωθείται ο απλός πολίτης στον αθλητισμό»

Με την… αύρα της Εθνικής Ασφαλιστικής το NFL Athens βάφτηκε μπλε, καθώς στο περίπτερο του μεγάλου χορηγού του NFL Athens, βρέθηκαν τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ Ανδρών, γυναικών και rising stars, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελεάνα Χριστινάκη, Αλέξανδρος Αλεξάκης, Παναγιώτης Παγώνης, Τάσος Ροζακέας, όπως και ο Βύρων Κοκκαλάνης κατά την 4η ημέρα του φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου και μάλιστα έτρεξαν για το «Μαζί για το Παιδί» και έζησαν από κοντά την εμπειρία του κορυφαίου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλώντας στο nflathens.com υπογράμμισε:

«Στηρίζουμε και εμείς το No Finish Line Athens, που προσφέρει χιλιόμετρα Αγάπης στο “Μαζί για το Παιδί” έχοντας ως μεγάλο χορηγό την Εθνική Ασφαλιστική».

Με την σειρά της η διεθνής πόιντ γκαρντ που φέτος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, Πηνελόπη Παυλοπούλου τόνισε στο nflathens.com:

«Είναι μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία του NFL Athens και συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που έχουν συμβάλλει στην επίτευξη αυτής της διοργάνωσης και φυσικά στην Εθνική Ασφαλιστική που είναι ο μεγάλος χορηγός αυτής της διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα από εμάς τους αθλητές να μπορούμε να δίνουμε κάτι πίσω στην κοινωνία μας. Ωραία πρωτοβουλία να μπορεί να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και να ωθείται ο απλός πολίτης στον αθλητισμό, ούτως ώστε να προσφέρει με τον δικό του τρόπο στο “Μαζί για το Παιδί”».

Η σμολ φόργουορντ της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, Ελεάνα Χριστινάκη μιλώντας στο nflathens.com σημείωσε:

«Είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία και είναι ωραίο να συνδυάζονται τέτοιες ενέργειες με την κοινωνική προσφορά. Το μήνυμα είναι ένα: Να είμαστε εδώ, να αθλούμαστε και να προσφέρουμε παράλληλα στην κοινωνία. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ είναι εδώ μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής, για να στηρίξει αυτή την φιλανθρωπική διοργάνωση. Ο αθλητισμός είναι ένας και δε χωρίζεται σε αθλήματα. Όλοι είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στην κοινωνία μας με κάθε τρόπο και χαίρομαι πολύ που είμαι και εγώ μέλος του 8ου NFL Athens».

Αρτακιανού-Λαμπρούση: «Το NFL Athens μέσω του “Μαζί για το Παιδί” να κάνει πολλά παιδιά να χαμογελάσουν ξανά»!

Άφησαν το… φιλέ και έτρεξαν για το «Μαζί για το Παιδί» οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας βόλεϊ που κατέκτησαν το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, Τζίνα Λαμπρούση και Μαριαλένα Αρτακιανού. Οι δύο διεθνείς βολεϊμπολίστριες που ήταν και πρέσβειρες του 8ου No Finish Line Athens -όπως και η 3peat Πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, Αθηνά Παπαφωτίου- έβαλαν για μία ακόμη φορά φέτος τα αθλητικά τους και έτρεξαν για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η διεθνής μπλοκέρ, Τζίνα Λαμπρούση έδωσε το δικό της μήνυμα μέσω του nflathens.com τονίζοντας με νόημα:

«Ήταν ένα φανταστικό πενθήμερο και είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα και εγώ σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για καλό σκοπό. Εύχομαι το No Finish Line Athensμέσω του “Μαζί για το Παιδί” να κάνει πολλά παιδιά να χαμογελάσουν ξανά! Αξίζει να τρέξουμε έστω ένα χιλιόμετρο για να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Ο αθλητισμός μας ενώνει όλους και προσφέρει υγεία και σωματική αλλά και ψυχική. Θεωρώ πολύ σημαντικό για εμάς τους αθλητές να δίνουμε κάτι πίσω στην κοινωνία, αλλά και για τον απλό κόσμο να περπατάει για καλό σκοπό»!

«Κλείνοντας» η διεθνής λίμπερο του Ολυμπιακού, Μαριαλένα Αρτακιανού ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα και εγώ σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός, το 8ο NFL Athens. Είναι πολύ σημαντικό καθώς όλα αυτά τα χιλιόμετρα που καταφέραμε και συγκεντρώσαμε θα μετατραπούν σε οικονομική ενίσχυση για οικογένειες με παιδιά με αναπηρία ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας μέσω του “Μαζί για το Παιδί”. Χαίρομαι και εγώ που έτρεξα και συνεισέφερα σε αυτόν τον σκοπό και εύχομαι και ελπίζω κάθε χρόνο να μαζεύονται ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα Αγάπης για να μπορέσουν όλα τα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες οικογένειες να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής».