Πλήρωσε το κακό δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική γυναικών
i

© Intime

Πλήρωσε το κακό δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική γυναικών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:31 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών «λύγισε» από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ολλανδία (15-10) και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 15-10 από την Ολλανδία στο φινάλε του πρώτου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η «γαλανόλευκη», που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά θα αγωνιστεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Γαλλία - Γερμανία (9/1) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Η Ελλάδα πλήρωσε, ουσιαστικά, το κακό δεύτερο οκτάλεπτο. Η «γαλανόλευκη» δέχθηκε πέντε τέρματα και πέτυχε μόλις ένα και κάπως έτσι η παγκόσμια πρωταθλήτρια πήρε διαφορά και έφτασε στη νίκη.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προηγήθηκε (0-1, 1-2) με γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Ξενάκη στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου. Η τυπικά γηπεδούχος Ολλανδία πήρε τα ηνία με τέρματα της Σλίκινγκ και την Φαν ντε Κράατς αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε (3-3) με τη Νίνου στην παίκτρια παραπάνω. Η Φαν ντερ Σλοτ με γκολ από τα έξι μέτρα διαμόρφωσε το 4-3 του πρώτου οκτάλεπτου.

Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε καταστροφικά για την Ελλάδα. Η Φαν ντερ Σλοτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3) στην ομάδα του Ευάγγελου Δούδεση. Η Ελληνιάδη μείωσε στο γκολ αλλά η «γαλανόλευκη» δέχτηκε τέσσερα τέρματα χωρίς να αντιδράσει για το 9-4 της δεύτερης περιόδου.

Η Ολλανδία έφτασε στο 10-4 με τη Ρόγκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε να ανέβει ένα βουνό αλλά προσπάθησε μειώνοντας 11-8 με την Νικόλ Ελευθεριάδου στο ξεκίνημα του τέταρτου οκτάλεπτου. Ωστόσο, η Ολλανδία κράτησε τη διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι νικήτριες είχαν πρώτη σκόρερ τη Σιμόνε Φαν ντε Κράατς με πέντε τέρματα. Για την Ελλάδα από δύο τέρματα πέτυχαν η Ελευθερία Πλευρίτου, η Ιωάννα Χυδηριώτη και η Έλενα Ξενάκη.