Αυτό είναι το άθλημα που επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 128 χρόνια και παίρνει τη θέση του breakdance

Ολυμπιακοί Αγώνες

Αυτό είναι το άθλημα που επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 128 χρόνια και παίρνει τη θέση του breakdance

Sportal newsroom 09:04 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 14.08.2024

Επειτα από σχεδόν έναν αιώνα ένα ιδιαίτερο άθλημα αναμένεται να εμφανιστεί ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού έκλεισαν επίσημα το απόγευμα της Κυριακής (11/08). Ήταν δύο απίστευτες εβδομάδες στη Γαλλία με πολλές αξέχαστες στιγμές, μεταξύ άλλων τα τέσσερα χρυσά μετάλλια του Λεόν Μαρσάν στην κολύμβηση, την εντυπωσιακή επιστροφή του Άλεξ Γιγια να κερδίσει το τρίαθλο ανδρών και τα απίστευτα κατορθώματα της Σιμόν Μπάιλς.

Όμως, ενώ όλα αυτά τα αθλήματα και τα γεγονότα είναι σίγουρο πως θα τα δούμε ξανά στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες σε τέσσερα χρόνια, ένα άθλημα δεν θα βρίσκεται ξανά σε αυτή την διαδικασία. Ο λόγος για το breakdancing ή... breaking όπως το έλεγαν πολύ, έναν χορό πολύ ιδιαίτερο και αρκετά διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, που η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να το βάλει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αντί αυτού αναμένεται να συμπεριληφθεί ένα άλλο άθλημα. Και συγκεκριμένα, το κρίκετ είναι ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028. Η ΔΟΕ ενέκρινε τη συμπερίληψη του κρίκετ πέρυσι, μαζί με το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το flag football, το λακρός (εξάρια) και το σκουός.

Θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που το κρίκετ εμφανίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Αυτή τη φορά, η δημοφιλής μορφή T20 θα εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Ινδό θρύλο του κρίκετ Σατσίν Τεντουλκάρ  να γιορτάζει αυτή τη «χρυσή ευκαιρία» για άνδρες και γυναίκες παίκτες να επιδείξουν το άθλημά τους στον κόσμο.

«Μετά από αναμονή περισσότερο από έναν αιώνα, το αγαπημένο μας άθλημα επιστρέφει στην Ολυμπιακή σκηνή στο LA28», είπε στο X.

«Αυτό σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής για το κρίκετ, καθώς θα είναι μια χρυσή ευκαιρία για την προώθηση της συμμετοχής και την ανάδειξη νέων ταλέντων από αναδυόμενες χώρες του κρίκετ. Ένα ξεκίνημα για κάτι πραγματικά ξεχωριστό!», κατέληξε.

Πότε ήταν το κρίκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Το κρίκετ επιστρέφει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά από το 1900. Τότε, το Παρίσι φιλοξενούσε τους πρώτους Ολυμπιακούς του, που ήταν μόνο οι δεύτεροι σύγχρονοι Αγώνες μετά την Αθήνα του 1896.

Όσον αφορά το κρίκετ, ήταν απλώς ένας αγώνας ανδρών μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας που παίχτηκε δύο ημέρες μετά την απόσυρση της Ολλανδίας και του Βελγίου. Λαμβάνοντας χώρα στο Vélodrome de Vincennes, έναν χώρο ποδηλασίας, η Μεγάλη Βρετανία κέρδισε τον αγώνα.

Το πρόγραμμα για το κρίκετ T20 θα οριστικοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!