Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι
i

© Intime

Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι

Sportal newsroom 16:37 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 14.08.2024

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι θα αποτελέσει παρελθόν από τον Ολυμπιακό αφού δέχθηκε δελεαστική πρόταση από τη Χέμπαρ της Βουλγαρίας.

Στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Ο Ιταλός προπονητής, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Challenge Cup και του πρωταθλήματος αποχωρεί από την ομάδα του Πειραιά παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο πριν από λίγες ημέρες.

Ο Τζουλιάνι, που εργάζεται παράλληλα στην Εθνική Τουρκίας, δέχθηκε ελκυστική πρόταση από τη Χέμπαρ Πάζαρτζικ. Η ομάδα της Βουλγαρίας έχασε το πρωτάθλημα από τη Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς και αποχαιρέτησε τον Καμίλο Πλάτσι.

Ο αντικαταστάτης του Ιταλού προπονητή θα είναι ο συμπατριώτης του. Η ομάδα της Βουλγαρίας, που έχει σημαντική οικονομική επιφάνεια, έκανε μία ελκυστική πρόταση στον Αλμπέρτο Τζουλιάνι αφού εκτός από το υψηλό συμβόλαιο που θα εισπράξει, ικανοποιήθηκε και σε άλλους όρους που έθεσε αναφορικά με τα ταξίδια που θα χρειαστεί να κάνει στην πατρίδα του μέσα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί, πλέον, τον αντικαταστάτη του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα από την ξένη αγορά. Ο νέος προπονητής της ομάδας θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ που έχει στήσει ο Ιταλός, αφού ένα μεγάλο μέρος των εκκρεμοτήτων έχει κλείσει.

«Παίξαμε πολύ καλά. Ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε παραπάνω πίεση γιατί ήξερε ότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Αξίζαμε τη νίκη σήμερα, αξίζαμε και το πρωτάθλημα. Στα πλέι οφ πρέπει να νικήσεις εκτός έδρας για να προχωρήσεις. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχεις παραπάνω συγκέντρωση. Το επίπεδο των τελικών ήταν υψηλού επιπέδου. Θέλω να αφιερώσω το πρωτάθλημα στους συνεργάτες μου, στους παίκτες μου, στην διοίκηση και σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού», είχε δηλώσει ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Volley League κόντρα στον ΠΑΟΚ.